Oplossing voor roodheid bij zwarte aubergines in stresssituaties

Ecoculture Biosciences, een Spaans bedrijf, is erin geslaagd een oplossing te ontwikkelen voor het verminderen van roodheid bij zwarte aubergines als gevolg van stresssituaties, een probleem dat optreedt wanneer de vrucht begint te rijpen voordat het de optimale oogstgrootte heeft bereikt. "Vaak wordt het product weggegooid wanneer de rode kleur opduikt", zegt het bedrijf.

Ecoculture Biosciences wist de roodheid te verminderen in testen die het heeft uitgevoerd op gewassen in een kas in Roquetas de Mar (Almería). "Het gecombineerde gebruik van XStress en CalFlux, twee producten die we hebben ontwikkeld, resulteren in glanzende aubergines van hogere kwaliteit en hoger gewicht. De planten dragen ook meer bloemen, wat voor hogere opbrengsten zorgt."

"De toepassing van XStress maakt het mogelijk om de groei in stresssituaties te verbeteren. Tegelijkertijd biedt het een grotere weerstand tegen ziekten en een langere houdbaarheid. Het product is ook geschikt voor de biologische teelt. XStress kan vanaf de aanplant toegepast worden."

"CalFlux versterkt en verbetert de kwaliteit van de vruchten. Het vermindert productverlies als gevolg van uitdroging doordat het voorkomt dat weefsels bezwijken. Ook de opname van calcium door de plant verbetert met CalFlux. De combinatie van zink en calcium in het product stelt de plant in staat om het calciumgehalte op peil te houden in de delen waar er tekorten dreigen."

"De toepassing ervan aan het einde van de bloeifase en aan het begin van de vruchtzetting zorgt voor beter ontwikkelde vruchten, met een groter gewicht en minder aandoeningen en ziekten. Ook wordt uitdroging in de latere fasen voorkomen", vertelt het bedrijf.

Bron: ecoculturebs.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven