Plagen tot wel vijf weken eerder signaleren

Mottenplagen kunnen tot wel vijf weken eerder gesignaleerd worden in ieder gewas. Door met slimme camera’s steekproeven te nemen in de kas worden de eerste ongewenste insecten vanaf dag één gesignaleerd. Een significante winst als het aankomt op het tijdig inzetten van gewasbeschermingsmiddelen, stelt PATS Indoor Drone Solutions, dat drones ontwikkelt voor plaagbestrijding. Kwekers kunnen door toepassing van drones nog sneller ingrijpen en plagen vroegtijdig stoppen.


Het PATS-C systeem legt alle vliegbewegingen van Turkse mot vast in gerbera. (Foto: Royal Brinkman)

PATS merkt dat men steeds meer tevreden klanten aan mag sluiten op het PATS-C systeem, en heeft nominaties op zak voor de HortiContact Innovatie Award 2022 en de Themaprijs van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2022. Daarmee is het voor het bedrijf tijd om de innovatie ook met het grotere publiek te delen.

Daarom is een animatievideo gelanceerd die de werking en voordelen van het PATS-C voor het signaleren van mottenplagen uitlegt. Dit is één van de oplossingen waarmee wij Integrated Pest Management (IPM) naar een hoger niveau tillen en het werk van kwekers vergemakkelijken.

De bijna 100 gebruikers van het systeem vandaag de dag ervaren meerdere voordelen van het automatisch monitoren van mottenplagen met PATS-C. Zij geven aan dat zij:

  • plagen veel eerder kunnen vaststellen dan nu mogelijk, soms wel vijf weken eerder!
  • de trend van de plaagontwikkeling op de voet kunnen volgen, van dag tot dag en uur tot uur.
  • nieuwe inzichten krijgen in het gedrag van plagen, zoals het moment van activiteit.

Met deze informatie kunnen deze gebruikers nu dan ook sneller ingrijpen en erger voorkomen.

Het PATS-C systeem legt alle vliegbewegingen van Duponchelia mot vast in aardbei. (Foto: Glenn Mostert)

Het systeem is op dit moment in 20 verschillende gewassen actief. Denk hierbij aan tomaat, aardbei, gerbera's en potplanten. Oftewel, elk gewas dat motten aantrekt.

Om dit te vieren en om meer potentiële gebruikers een inkijkje in de mogelijkheden te geven organiseert PATS webinars voor kwekers die overlast ondervinden dan dit soort plagen. Deze webinars vinden plaats op dinsdag 19, woensdag 20 en maandag mei. Wees er snel bij, want er is slechts plaats voor 10 personen per webinar.

Aanmelden voor de webinars kan hier.

Voor meer informatie:
Bram Tijmons
PATS Indoor Drone Solutions

+31 (0)6 33 08 76 50
info@pats-drones.com 
www.pats-drones.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven