Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Door de tijdswinst met onze service blijft het fruit zo vers mogelijk"

Tholen - De Belgian New Fruit Wharf heeft nu een vier wekelijkse directe containerservice van rederijen Maersk, CMA CGM en Hamburg Süd die direct aan de kaai mogen worden ontvangen. Dit vertelde Steven Van Der Taelen van Sea-Invest tijdens een persontbijt op de stand van Port of Antwerp op de Fruit Logistica. "Bovendien hebben we een afspraak met Dole over een wekelijkse reeferdienst voor de levering van hun fruit.

"Dit laden we direct van het schip over naar de geautomatiseerde coldstores", gaat Steven verder. "Zo winnen we veel tijd en kunnen we snel al het binnengekomen fruit zo vers mogelijk en met optimale kwaliteit bewaren en bezorgen op de markt." Het fruitoverslagbedrijf onderscheidt zich bovendien met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FASFC) en kwaliteitscontrole op locatie.


Steven Van Der Taelen

Tijdens het persontbijt gaven meerdere bedrijven een presentatie over innovaties binnen de haven van Antwerpen. Zo lanceerde de Haven van Antwerpen, Foodcareplus, Dockflow en TrakAssure een trackingsysteem dat de temperatuur van de container en de vracht opvolgt. Steven ging dus vervolgens in op de service van BNFW.

"Door het multimodale terminal dicht aan de snelweg zorgt de Belgian Fruit Forwarding Company vervolgens voor snel transport van het fruit en een optimale administratieve stroom." Zo heeft BNFW een overslag van meer dan 1,2 miljoen ton fruit per jaar.

Voor meer informatie:
Steven Van Der Taelen
Sea-Invest
+352 26 48 33 90
info@sea-invest.com 
www.sea-invest.com