"Net voor Pasen doen aardbeien het altijd goed in Italië"

"Momenteel is er veel vraag naar aardbeien en staan we een beetje onder druk", zegt Pietro Paolo Ciardiello, directeur van de Italiaanse telersvereniging Coop Sole. "Net voor Pasen doen aardbeien het altijd goed. Ook dit jaar is de vraag prima. Iedereen wil aardbeien op de AGF-afdeling en supermarktketens doen promotieacties."

"Ook na de feestdagen verwachten we nog heel wat animo. Wat de prijzen betreft, zien we in lijn met de vraag een bescheiden opleving, zowel in de groothandel als bij de retail. Onze premium aardbei van het merk SìBon is gewild bij de supermarktketens. Het biologische product houdt redelijk goed stand, al is de vraag vanuit sommige bestemmingen wat gedaald. Daar zullen we wat meer aandacht aan moeten besteden."

Nieuwe recyclebare kartonnen verpakking van 1 kg voor de SìBon-lijn

Ook de teelt verloopt goed volgens Ciardiello: "We zijn zeer tevreden over de opbrengst en kwaliteit van onze aardbeien. Voorlopig zitten we op ongeveer 35% van ons productiepotentieel. Het is een prima seizoen en ik denk dat onze aanpak de juiste is. De geoogste hoeveelheden zijn constant in de tijd en we slagen erin de volumes goed te verdelen, mede dankzij de beschikbaarheid over 3 of 4 rassen die ons in staat stellen de productie goed te plannen. We willen op deze manier doorgaan tot het einde van het seizoen."

In mei gaat het seizoen van de andere zachtfruitsoorten, die ook onder het merk SìBon op de markt worden gebracht, van start. "Voor bramen, frambozen en blauwe bessen zijn we van plan om de afzetkalender te verlengen. De opbrengst zal met ongeveer 15% toenemen. Het areaal van onze meloenen, waarvan de eerste ook in de maand mei worden geoogst, blijft stabiel, net zoals in voorgaande jaren."

Voor meer informatie:
Cooperativa Sole
Via della Repubblica n. 70
81030 Parete (Ce) - Italië
Tel: +39 (0)81 5036887
info@coopsole.it
www.coopsole.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven