Urban-Gro zet in op bouw 'middelgrote' teeltfaciliteiten

"We willen uit blijven breiden in Europa"

"We kunnen nu een goede mogelijkheid leveren die momenteel binnen Controlled Environment Agriculture (CEA) nog niet bestaat," zegt Bradley Nattrass, mede-oprichter en directeur van Urban-Gro. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend om Emerald Construction Management over te nemen. "We hebben nu een volledige set met services en mogelijkheden in huis. We denken dat we ons bedrijf hiermee niet alleen nog meer kunnen onderscheiden van andere, maar ook dat we een slecht bediende markt kunnen voorzien van een uitstekende oplossing waarmee bedrijven sneller op de markt kunnen komen." Natrass heeft het dan over de markt voor cannabisteelt en vertical farming.


Bradley Nattrass, mede-oprichter en directeur van Urban-Gro

"Een of twee extra oogsten"
Urban-Gro is gericht op de CEA-markt, voor zowel de cannabissector als vertical farming. Nattrass legt uit dat het ontwerp en de bouw van een gemiddelde faciliteit een slecht bediende markt is. "Je hebt veel kassenbouwers die grote faciliteiten neerzetten, op vele hectares grond. Maar deze zijn niet goed geschaald voor een faciliteit van gemiddelde grootte, van 1800-4500 m2. Door de overname hebben we nu alles in huis. We leveren nu bijvoorbeeld alle constructie-documenten, het ontwerp van de teelt, de selectie van alle apparatuur en systemen en het projectmanagement op locatie. Zo kunnen we ook invloed uitoefenen op de toeleveringsketen en de timing van het project."

Nattrass neemt de markt in New Jersey als voorbeeld. "Daar komen veel telers met een kleinere teeltlicentie op de markt. We hebben nu een kant-en-klare oplossing met vooraf gecertificeerde constructiedocumenten en vooraf geselecteerde apparatuur-oplossingen. Zo kunnen klanten één of twee oogsten sneller de markt op. Uiteraard is veel daarvan ook afhankelijk van de toeleveringsketen. We kunnen daarom bijvoorbeeld samenwerken met onze partners en hen van tevoren op de hoogte stellen van de behoeftes. Als er bijvoorbeeld een aangepast klimaatbeheersings-systeem nodig is, wordt de eerste 50% alvast voorbereid, zodat we verder kunnen gaan met het aan te passen deel. Hiermee kunnen we vier tot zes weken tijd winnen. Een ander voorbeeld zijn de mechanische of de koelsystemen, waarvoor momenteel een wachttijd is van 4-5 maanden vanwege leveringsproblemen. We kunnen al veel eerder in het proces naar die onderdelen kijken als we de faciliteit ontwerpen. Over het geheel genomen, helpen we klanten met de uitdagingen waar ze nu tegenaan lopen in de toeleveringsketen."

Visie vervullen
Vanaf het begin was de visie van Urban-Gro om een volledig kant-en-klaar ontwerp te leveren voor faciliteiten. "Deze overname was het laatste stukje van de puzzel, dat we nodig hadden om onze visie en ons aanbod volledig te krijgen. We zijn blij dat we met Emerald Construction Management kunnen gaan samenwerken en hun vaardigheden kunnen gaan inzetten voor onze huidige projecten. Wellicht kunnen we ook oplossingen met elkaar integreren. Na onze recente overname van het architectuurbedrijf MJ12 Design Studio hebben we goed kunnen zien hoe onze klanten reageren op een totaaloplossing onder één dak."

Nattrass benadrukt echter dat het niet alleen gaat om overnames; de juiste vaardigheden zijn belangrijker. "We hebben onlangs bijvoorbeeld een nieuwe manager aangenomen, JT Archer. In zijn vorige baan was hij verantwoordelijk voor het ontwerp en het projectmanagement vanuit het perspectief van de klant. Hij heeft dat voor verschillende teeltfaciliteiten gedaan en deze kennis en vaardigheden zijn ontzettend belangrijk om alles intern goed te regelen. Zo kunnen we zaken meteen vanaf het begin goed aanpakken."

De Europese markt
Als ze naar de toekomst kijken, is Urban-Gro blij met de mogelijkheden op de Europese markt. Hun recente overname biedt nu al voordelen. Vorig jaar heeft het bedrijf een overeenkomst getekend met Urban Health Farms, om 20 vertical farms op kleine schaal te ontwerpen en te bouwen. "Emerald Construction Management heeft toegang tot een wereldwijd netwerk van aannemers. In combinatie met de vaardigheden van hun personeel zal het Europese project veel makkelijker uit te voeren zijn."

In het algemeen ziet het bedrijf een grote vraag naar hun diensten in Europa. "Helaas heeft de pandemie ervoor gezorgd dat de ontwikkeling van de cannabissector in Europa wat is vertraagd. Maar nu wordt de vraag weer groter in landen als Noord-Macedonië, het VK, Nederland en Paraguay. We willen uit blijven breiden in Europa, zodat we hetzelfde serviceniveau kunnen bieden aan onze Europese klanten."

Voor meer informatie:
urban-gro
www.urban-gro.com    


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven