Investering in bouw vertical farms in combinatie met woningen

Vertical Harvest, een Amerikaanse vertical farm, bouwt vertical farms in stedelijke gebieden in combinatie met betaalbare woningen en creëert tegelijkertijd banen voor werklozen.

Met de opening van de tweede Amerikaanse vestiging in Maine dit voorjaar, is het bedrijf klaar voor schaalvergroting. Andere locaties en partnerschappen zullen in de komende maanden worden aangekondigd. Het bedrijf heeft 7,66 miljoen euro van investeerders opgehaald.

"Wij veranderen de wereld door ons te richten op het creëren van mooie gebouwen in de stad die zorgen voor vernieuwing van de gemeenschap, banen en voedzaam voedsel dat lokaal, vers en beter van smaak is. Dit alles doen we terwijl we een goed rendement realiseren voor onze aandeelhouders", zegt Nona Yehia, CEO en medeoprichter van Vertical Harvest.

Het creëren van een netwerk
Vertical Harvest zal in de eerste plaats een netwerk van lokale tuinbouwbedrijven zijn en vooral een inclusieve werkgever. Met het Grow Well-model, een aangepast werkgelegenheidsprogramma voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap, verwijdert het bedrijf barrières voor zinvol werk, verandert het levens en bevordert het de onafhankelijkheid. Deze sociale missie is het concurrentievoordeel van Vertical Harvest, omdat het op één lijn ligt met de prioriteiten van maatschappelijke leiders in de VS en over de hele wereld.

Daarnaast blijft het team nieuwe wegen inslaan naar publieke en private partnerschappen. Dit doen zij door een nieuwe visie te ontwikkelen op de infrastructuur voor de voedselproductie en door teeltbedrijven te combineren met woningen, parkeerplaatsen, winkels en andere gemeenschapsruimtes. Dit alles biedt een nieuwe manier om lokale voedselsystemen te integreren in grotere initiatieven rond klimaatbestendigheid, slimme stadsinnovaties en voedselzekerheid.

Reacties van investeerders
Investeerder en nieuw bestuurslid Björn Öste, mede-oprichter van Oatly: "Ik ben echt enthousiast over de kans om een geweldig bedrijf op te bouwen dat niet alleen een grote, zeer winstgevende onderneming zal zijn, maar ook een die de manier zal veranderen waarop mensen denken over voedsel en banen voor de minderbedeelden in stedelijke gebieden."

"Vertical hydrocultuur in stedelijke gebieden zal in de komende decennia een revolutie teweegbrengen in de tuinbouwindustrie. Nona en Vertical Harvest zullen een belangrijke rol spelen in deze transformatie," zegt Christopher Slim, CEO van Nicoya.

"Het businessplan en de sociale impact van Vertical Harvest waren al een investering waard," zegt Paul Dugsin, General Partner bij Raiven Capital. "We zijn geïnspireerd door het team en onder de indruk van de R+D inspanningen die het bedrijf onderscheiden in de controlled environment agtech ruimte. Het gebruik van AI om de besluitvorming te optimaliseren - van zaadje tot verkoop - zijn van meerwaarde."

Voor meer informatie: 
Vertical Harvest
+1 307 201 4452
info@verticalharvestfarms.com
verticalharvestfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven