Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Food Waste Fest op 11 en 12 mei

Op woensdag 11 en donderdag 12 mei 2022 vindt in Belgiƫ het Food Waste Fest plaats. FoodWIN, OVAM, Too Good To Go en het Departement Landbouw en Visserij presenteren hier workshops, voordrachten, netwerkmomenten en een diner, met invalshoeken uit alle delen van de voedselketen.

Het centrale thema is dit jaar 'Measure what you treasure'. Voedselverspilling meten is de sleutel tot financiĆ«le, ecologische en sociale winst. Hoeveel voedselverspilling meten we al, wat weten we nog niet en wat kunt u doen? Ook de Food Waste Awards worden opnieuw uitgereikt. Er zijn prijzen voor lokale besturen, voedingsbedrijven en changemakers.

Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits zal de eerste digitale dag inleiden. Een van de sprekers is Luc Maertens van De Lochting vzw, een biologisch tuinbouwbedrijf binnen de sociale economie. Op de tweede dag, in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel, organiseren ILVO en het Innovatiesteunpunt de interactieve workshop 'Naar cijfers in de landbouw voor meer daadkracht'.

Deelnemen is gratis. Inschrijven kan op www.foodwin.org/food-waste-fest/.

Bron: Departement Landbouw en Visserij

Publicatiedatum: