Food Waste Fest op 11 en 12 mei

Op woensdag 11 en donderdag 12 mei 2022 vindt in België het Food Waste Fest plaats. FoodWIN, OVAM, Too Good To Go en het Departement Landbouw en Visserij presenteren hier workshops, voordrachten, netwerkmomenten en een diner, met invalshoeken uit alle delen van de voedselketen.

Het centrale thema is dit jaar 'Measure what you treasure'. Voedselverspilling meten is de sleutel tot financiële, ecologische en sociale winst. Hoeveel voedselverspilling meten we al, wat weten we nog niet en wat kunt u doen? Ook de Food Waste Awards worden opnieuw uitgereikt. Er zijn prijzen voor lokale besturen, voedingsbedrijven en changemakers.

Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits zal de eerste digitale dag inleiden. Een van de sprekers is Luc Maertens van De Lochting vzw, een biologisch tuinbouwbedrijf binnen de sociale economie. Op de tweede dag, in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel, organiseren ILVO en het Innovatiesteunpunt de interactieve workshop 'Naar cijfers in de landbouw voor meer daadkracht'.

Deelnemen is gratis. Inschrijven kan op www.foodwin.org/food-waste-fest/.

Bron: Departement Landbouw en Visserij


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven