Maak kennis met het EatThis in Innovation Center op de Floriade

Op 14 april 2022 gaat de 23ste editie van de Floriade in Almere van start. De Nederlandse tuinbouw is present. Vanuit het Innovation Center in de kas op de wereldtuinbouwtentoonstelling, The Greenhouse, vertellen bedrijven het verhaal van EatThis.: hoe innovatieve technologie essentieel is voor de productie van vers, smaakvol en gezond voedsel, waarbij op duurzame en verantwoorde wijze wordt samengewerkt met de natuur en antwoorden worden gevonden op de vraag hoe de wereld gevoed kan worden zonder de planeet te schaden.

Speciale aandacht krijgen de vraagstukken rond circulariteit, energie, duurzame voedselsystemen en water. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan wat tuinbouw anno 2022 te bieden heeft, maar wordt juist gekeken naar de uitdagingen voor de toekomst; de ontwikkeling naar duurzame, circulaire voedselproductie kan alleen slagen als iedereen hieraan bijdraagt.

Een impressie van de kas op Floriade, 170 meter lang, met voor de helft sierteelt en voor de helft voedingstuinbouw erin. Foto: ©V8 Architects 

Om dit te bereiken, moet worden samengewerkt met de samenleving. Het is voor de bedrijven daarom van grote waarde om tijdens de Floriade de dialoog te zoeken met de bezoekers. Nu gaan stedelijke ontwikkeling en voedselproductie vaak ten koste van elkaar én de natuur (klimaat); er is een wereldwijde noodzaak om het onderlinge contact te herstellen. In de toekomst zullen deze werelden meer geïntegreerd worden; gezond voedsel zal ook in steden worden geteeld vergroening vormt een essentiële voorwaarde om steden leefbaar te houden.

EatThis. stimuleert deze dialoog tussen de bezoekers aan de Floriade en de tuinbouw en heeft twee thema’s vorm laten geven door Marieke van den Heuvel en Stephan Petermann van MANN: de betekenis van technologie bij duurzame teelt en de verbinding van voedselproductie met de stad (Food and the City). Ook organiseert EatThis. tijdens de Floriade verschillende activiteiten om deze connectie tussen samenleving en tuinbouw te realiseren - houd daarvoor onze website en social media kanalen in de gaten.

De volgende bedrijven zijn in het Innovation Center te vinden: Blue Radix, Bom Group, Floating Future, HVC Groep, Koppert, Koppert Cress, Logiqs, PATS Drones, Physee, Priva en Ridder. Het EatThis. Innovation Center wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Westland en Greenport West-Holland. 

Voor meer informatie:
EatThis.
www.eatthis.info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven