Showcooking met Vlaamse groenten en fruit tijdens CPMA in Montréal

Na twee jaren van pandemie trok VLAM begin april opnieuw naar Canada om deel te nemen aan de 96ste editie van CPMA Convention and Trade show in Montréal. Met de slogan 'PURE. Belgian vegetables from the heart of Europe' stond de Belgische stand op het beursterrein in le Palais des Congrés in Montréal.


De stand van VLAM & BelOrta

Van de 273 exposanten was VLAM een van de weinige Europese standhouders. De deelname van VLAM kaderde in het promotieprogramma Taste Of Europe Amerika dat Europese co-financiering geniet en dit jaar op zijn einde loopt.

Dit jaar viel deze beurs op dezelfde datum met Fruit Logistica in Berlijn, waardoor het voor sommige Belgische bedrijven een uitdaging was om de krachten te verdelen. Toch koos de sector ervoor om aan beide beurzen deel te nemen. Canada blijft immers een belangrijk doelland voor de Belgische groenten- en fruitsector. Dit jaar ging de beurs door in Montréal, aan de oostkant van Canada, wat voor de Belgische sector een goede exportregio is. Samen met BelOrta zette VLAM enkele Belgische producten, zoals witloof, paprika, prei en de Conference-peer, in de kijker. 

VLAM trakteert bezoekers
VLAM maakte gebruik van showcooking om de bezoekers kennis te laten maken met de Belgische specialiteiten. Dit jaar trakteerde VLAM met proevertjes, zoals preisoep, witloof, groene en gele paprika en gegrilde spruitjes in gerookte rode paprikasaus.


Showcooking

Belgische export
De Belgische export van verse groenten naar Canada is beperkt, maar kende een stijging van de afzetvolumes in pre-coronatijden. De Belgische exportwaarde van groenten naar Canada in 2019 overschreed de 2,3 miljoen euro. De paradepaardjes zijn witloof, prei, knolselder en spruiten. De Belgische export van deze groenten vertegenwoordigt een vrij groot aandeel in de totale EU-export naar Canada: voor witloof haalt België zelfs een exportaandeel van 96% en voor bonen 80% à 100%. De export van Belgisch vers fruit is nog beperkt.

Klik hier voor de fotoreportage die FreshPlaza van de CPMA maakte

Voor meer informatie:
Liliane Driesen
VLAM
+32(0)2 552 80 32
liliane.driesen@vlam.be      
www.vlam.be         


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven