Frank Visscher, Tenfood:

"Het gros van de Israëlische zeekraal verkopen we nu in Italië"

Tholen - Als echte Urker is Frank Visscher al jarenlang actief in de vishandel, maar sinds afgelopen jaar combineert hij het leveren van producten als inktvis en rode poon met Israëlische zeekraal.

"In de vis is er verschrikkelijk veel concurrentie, daarom hebben we het meer in de niches gezocht", legt de vishandelaar uit. "Zo zijn we anderhalf jaar terug gestart met het importeren van zeekraal van onze Israëlische leverancier Agriver. En daar blijkt veel vraag naar. Opvallend genoeg zijn met name onze Italiaanse klanten erg geïnteresseerd."

"Je zou verwachten dat Italianen zelf de import ter hand nemen, maar ze vinden het blijkbaar erg makkelijk als een Nederlander het voor ze verzorgt", vertelt Frank. Drie keer per week arriveert de zeekraal per vliegtuig in Luik, waarna het door een vervoerder bij de groothandel in Urk arriveert. 

"Voor ons vormt de afzet van zeekraal een nieuwe impuls. De verkoop van vis en vooral vlees komt steeds meer onder druk te staan. Groenten daarentegen worden als hip gezien en de verkoop van zeegroenten zit in de lift. Graag zouden we ook Nederlandse klanten van Israëlische zeekraal voorzien", vertelt Frank.

In Israël wordt de zeekraal op land gekweekt in plastic tunnels.  De zeekraal wordt handmatig geoogst en heeft een lengte van 5-10 cm en een breedte van 4-7 mm en wordt minimaal 24 uur gekoeld bij 2°C. De zeekraal is vanuit Israël het hele jaar beschikbaar, al is de beschikbaarheid in oktober traditiegetrouw wat lastiger.

Voor meer informatie:
Frank Visscher
Tenfood
Tel: +31 6 53731259 
f.visscher@tenfood.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven