Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DNA neemt FreshERP software over en richt zich met nieuw bedrijf op de groenten- en fruitsector

DNA IT Holding, bekend van DNA Services, uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft een nieuwe overname afgerond. Het IT-bedrijf uit Zuid-Holland heeft in het afgelopen kwartaal de FreshERP software overgenomen van Coöperatieve Caswell IT Group. Deze coöperatie bestaat uit verschillende groenten- en fruitbedrijven die samenwerken op het gebied van automatisering.

Het FreshERP softwarepakket is toepasbaar voor bedrijven met enkele tot honderden medewerkers. FreshERP is een geïntegreerd pakket waarmee inkoop, verkoop, complexe importfaciliteiten, voorraad- en partijadministratie, fustadministratie, douanefunctionaliteiten, EDI, kwaliteitscontrole, financiële administratie en warehouse management kan worden geautomatiseerd. Hiermee ondersteunt het pakket alle bedrijfsprocessen gerelateerd aan de sector.


Op de foto v.l.n.r. Bram Troost (Lehmann & Troost), Dirk-Willem Huisman (Fresh IT Services), Hans Erkamp (coöperatie Caswell / FreshERP), Hans de Wit (Fresh IT Services), Joost Slingerland (Lehmann & Troost), Burkhard Weitz (FreshERP) en Albert van Zijverden (Fresh IT Services). 

Om zich helemaal te kunnen richten op de groenten- en fruitsector heeft DNA een aparte entiteit opgericht onder de naam Fresh IT Services. Dit nieuwe bedrijf maakt, naast DNA Services, onderdeel uit van DNA IT Holding. Door deze structuur kan het bedrijf klanten volledig ontzorgen. Zo wordt binnen de AGF-branche het softwarepakket FreshERP geleverd en via DNA Services kan separaat IT-beheer (bijvoorbeeld hosting) met securitydiensten aangeboden worden. Hierdoor hebben bedrijven één aanspreekpunt voor al hun IT-vraagstukken.
 
Met deze transactie versnelt DNA haar groei en vergroot het IT-bedrijf de omzet vanuit software-abonnementen. Alle contracten worden voortgezet en de klanten kunnen gebruik blijven maken van de FreshERP-software. De ontwikkelaars, die aan de wieg van het huidige FreshERP gestaan hebben, zullen betrokken blijven bij het onderhoud en de doorontwikkeling van de software. Inmiddels wordt al gewerkt aan verschillende innovaties zoals datavisualisatie (Power BI-koppeling), WooCommerce (webshop-integratie) en het optimaliseren van de gebruikersinterface (UX-design). Het team van DNA is gespecialiseerd in het ontwikkelen van (mobiele) webapplicaties en zal ook inzetten op security en schaalbaarheid in de cloud.

DNA heeft al langere tijd ervaring opgedaan met FreshERP en de samenwerking gaat inmiddels jaren terug. De eerste contacten dateren van 2012 en het bedrijf is in 2016 betrokken geweest bij de conversie van de oorspronkelijke Magic-broncode naar de moderne Microsoft C# programmeertaal. Gedurende dit conversietraject heeft DNA onder andere code-review uitgevoerd en is de applicatie object-georiënteerd gemaakt. Daarnaast beschikt DNA reeds over verschillende referenties in de AGF-sector zoals Holland Agri Foods (onderdeel van Farmel Holding).


Op de foto v.l.n.r. Dirk-Willem Huisman (Fresh IT Services), Hans de Wit (Fresh IT Services), Burkhard Weitz (FreshERP), Hans Erkamp (coöperatie Caswell / FreshERP), Bram Troost (Lehmann & Troost) en Albert van Zijverden (Fresh IT Services).

 
Bram Troost, Lid Coöperatieve Caswell IT Group en Co-Owner Lehmann & Troost: “Onze focus is gericht op de handel in groenten en fruit en niet primair op automatisering. In het verleden hebben wij een coöperatie opgezet om eigenaarschap over onze ERP-software te waarborgen. Onze IT-omgeving is een cruciaal onderdeel voor onze bedrijfsvoering. Met deze transactie kunnen we de continuïteit van onze software garanderen. Daarom dragen we het eigendom nu over aan DNA, een IT-bedrijf met aantoonbare branche-ervaring. We zien met vertrouwen uit naar de samenwerking en leveren graag onze input voor doorontwikkeling.”

Hans de Wit, Commercieel Directeur & Co-Owner van Fresh IT Services: “Deze overname is strategisch voor ons bedrijf. De groenten- en fruitsector is bij uitstek een branche die goed past bij ons DNA. Ons portfolio sluit prima aan bij bedrijven waar iets gemaakt, verhandeld of getransporteerd wordt. We zetten in toenemende mate in op de verkoop van standaard en cloudgebaseerde software. We zijn enthousiast over de FreshERP-applicatie en zien veel kansen voor groei en innovatie in de AGF-branche!”

Albert van Zijverden, Directeur Fresh IT Services: “Vanuit DNA zijn we al jaren betrokken bij FreshERP. Mooi om te zien dat de eerste contacten ontstonden vanuit de relatie met Joost Slingerland van Lehmann & Troost en de toenmalige directie van DNA. Het verwerven van een eigen product en de opbouw van intellectueel eigendom is iets waar we al langere tijd naar zochten. Deze overname is echt een mijlpaal en goed voor alle betrokken partijen.”

Voor meer informatie:
Hans de Wit
Fresh IT Services
+31 (0)6 82 956 031
wit@dnaservices.com   
www.dnaservices.nl     

Publicatiedatum: