Studenten plantenteelt op bezoek bij Plantenkwekerij Gitzels

Op 4 april bezochten studenten plantenteelt van het Clusius College plantenkwekerij Gitzels in Wervershoof, partner in het programma Biodivers Perspectief. Gitzels is een landelijke speler in het leveren van jonge planten aan vollegrondsgroentetelers en opkweekdiensten voor zaad- en veredelingsbedrijven. Dankzij moderne opkweeksystemen in de laatste 25 jaar is Gitzels stormachtig ontwikkeld tot één van de belangrijkste kwekers van koolplanten.

De tweedejaarsstudenten werden rondgeleid door Mike Gitzels, zo valt te lezen in een fotoverslag op de website van het Clusius College. Ze kregen uitleg over het bedrijf. Nieuwe ontwikkelingen als geothermie en nieuwe inzichten door bijvoorbeeld het gebruik van biologische opkweek van de planten kwamen aan bod.

William Gitzels legde uit hoe belangrijk het is om continu onderzoek te doen met bijvoorbeeld bodem- en groene-plantversterkers. Als tip gaf hij de studenten mee om zelf eens te gaan experimenteren op een stuk land, dit leidt vaak tot nieuwe ideeën. Het bedrijfsbezoek vond plaats in het kader van het programma Biodivers Perspectief.


Studenten in de kas bij Gitzels. Foto: Facebook Biodivers Perspectief

Bekijk alle foto's van het bezoek hier. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven