Na 18 dagen oogstbare radijs uit ledcontainer

In de ledcontainer van de Vertify-vestiging in Naaldwijk is een groep 2e jaars studenten van Inholland Delft die de HBO-opleiding Tuinbouw en Agribusiness doen, bezig met een onderzoek in het kader van ‘Fieldlab Vertical Farming’. Ze telen er radijs in de container. 

In het tweede jaar kunnen de studenten van deze opleiding zich specialiseren in Business of Teelt. De groep studenten die de proef bij ons doet, heeft gekozen voor Teelt. Voor deze specialisatie konden zij kiezen uit 6 proeven. Hiervoor schreven zij zich individueel in en ontstond de groep. Daphne vertelt: "De proef die we doen is radijs telen in vertical farming. Dit bestaat nog niet en zijn dus de eerste die dit doen. Er komt veel bij kijken."
"We hebben ons gericht op temperatuur, lichtintensiteit en vooral de substraten. Wij doen als allereerste testen in radijs in vertical farming", vult Matthijs aan.

Op dit moment is de groep bezig met de tweede teelt, zo valt te lezen in een update op de website van Vertify. In de eerste teeltproef was er in 18 dagen een oogstbare radijs gegroeid, terwijl planten die op dezelfde dag in de kas waren gezaaid nog een paar weken nodig hadden. Dat is een mooi resultaat. Wel vraagt het nog te veel energie en mag de vorm nog beter. Daar werken de studenten aan in de tweede proef.

De begeleiding vindt plaats door Sjoerd van Marrewijk en Matthijs Blind van Vertify, tuinder Erik de Jong van Jongfresh BV uit Monster en docent Frank van der Helm.

Bron: Vertify


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven