Veel buitenlandse vraag naar Italiaanse aardbeien

De vraag naar aardbeien is de laatste tijd gedaald, maar gelukkig lijkt dit niet in alle verkoopkanalen even sterk te zijn. "De bestellingen op de algemene, Italiaanse markten blijven achter, maar in de retail lijkt het beter te gaan. Dit is enigszins opmerkelijk, omdat we geneigd zijn om te besparen, vooral door de oorlog in Oekraïne en de prijsstijging van alle producten, food en non-food", zegt Maria Faillace van telersorganisatie Zuccarella uit Metapontino.

Maria Faillace (kwaliteitsmanager)

"In de 10 winkels die wij bevoorraden, zijn de bestellingen in deze laatste periode vrijwel constant gebleven, in vergelijking met de stevige daling van de noordelijke markten. Wat betreft de gevraagde hoeveelheden, zijn wij echter het meest tevreden over de buitenlandse afzet, waar wij momenteel een toename van de bestellingen vaststellen, vooral uit Duitsland, Frankrijk en Nederland." 

Verwerkingslijn van telersorganisatie Zuccarella

"Elke dag verschepen wij in totaal ongeveer 80 pallets aardbeien, waarvan meer dan 60% wordt afgezet in de bovengenoemde Europese landen, zowel op algemene markten als in supermarktketens. Wat de verwerking betreft, bieden wij verschillende verpakkingen aan, te onderscheiden naar gewicht en gebruikt materiaal. Zo worden supermarkten bevoorraad met plastic of kartonnen bakjes van 250, 300 gram (eenlaags), 400, 500 gram (eenlaags) en 1 kg, terwijl markten worden bevoorraad met bakjes van 500 gram in karton of hout." 

"De lente lijkt dit jaar niet te willen komen. De huidige temperaturen maken een snelle kleuring van het fruit en dus een toename van het aantal stekken nog niet mogelijk. Met het oog op de huidige, enigszins onzekere commerciële tendens is dat misschien maar goed ook. Prijsstijgingen zijn voelbaar, terwijl deze lager zijn dan in 2021. Wij vragen de klanten en alle exploitanten begrip op te brengen voor onze moeilijkheden en niet om verdere kortingen te vragen."

Voor meer informatie:
Maria Faillace
OP Zuccarella Soc. Coop. Agr.
Via Parisi, 16 - Scanzano Jonico (MT) - Italië
+39 0835 418009
info@opzuccarella.it 
facebook.com/opzuccarella 
opzuccarella.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven