Britse tuinder breekt eigen record door 1.269 tomaten aan één tros te kweken

Douglas Smith, uit Hertfordshire, Verenigd Koninkrijk, heeft het wereldrecord voor de meeste tomaten aan één enkele tros gebroken. In september 2021 ontdekte Douglas tijdens het oogsten van zijn tomatenplanten een enkele stengel met 1.269 cherrytomaatjes eraan.

Hij brak daarmee zijn eigen record van 839, dat hij slechts enkele weken daarvoor had gevestigd. Het record daarvoor stond op slechts 488 en was al meer dan 10 jaar niet meer gebroken.

"Na het verbreken van het record voor de grootste tomaat in het Verenigd Koninkrijk in 2020, met een tomaat van 3,106 kg, zocht ik een nieuwe uitdaging voor 2021," zei Douglas bij de aanvraag voor dit record. Ter vergelijking: 's werelds zwaarste tomaat woog 4,896 kg en werd in 2020 geteeld door Dan Sutherland (VS).

Om de beste ter wereld te worden, nam IT-manager Douglas niet alleen genoegen met het vestigen van records in het Verenigd Koninkrijk, maar ook met een analytische aanpak van zijn tomatenteeltmethoden. Hij bestudeerde diverse wetenschappelijke artikelen en nam zelfs bodemmonsters om die in een laboratorium te laten testen, zodat hij de formule net zo lang kon aanpassen tot deze precies goed was.

Lees het volledige artikel op www.guinnessworldrecords.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven