Tuinderij Bevelander neemt foliekas in productie voor kruidenteelt

Afgelopen weken is bij Tuinderij Bevelander in Achthuizen, op Goeree-Overflakkee, een door AgrowSer Foliekassen gebouwde foliekas van 17.000m² in gebruik genomen, voor de kruidenteelt.

Het betreft een AgrowSer Multispan 9,60 m, volledig geleverd en gebouwd volgens de NEN-EN 13031:2020 kassenbouwnorm. De kas heeft zijn eerste test tijdens storm Eugene op 24 februari jl. goed doorstaan, de gemeten windsnelheden van 140 km/uur hebben geen schades opgeleverd. 

Groeiend familiebedrijf
Tuinderij Bevelander is een echt familiebedrijf dat van vader op zoon over wordt gedragen en dat lang geleden is opgestart door Adriaan Bevelander. Hij is het bedrijf begonnen in Barendrecht als veeteeltbedrijf en kleinschalige akkerbouw. In 1970 is het bedrijf overgenomen door zijn zoon, Jaap Bevelander. Het bedrijf is op dat moment veranderd naar een echt tuinbouwbedrijf. Jaap begon met het telen van groenten zoals spinazie, spruiten en Chinese kool.

Barendrecht groeide, er moesten meer huizen gebouwd worden, het bedrijf werd uitgekocht en verhuist naar Achthuizen op Goeree-Overflakkee. Het bedrijf is toen een nieuwe weg ingeslagen door de interesse te verleggen naar het telen van kruiden. Er is gekozen voor het telen van bieslook, selderie en peterselie. Later zijn daar nog platte peterselie, koriander, tijm, munt en knoflook-bieslook bijgekomen. Vandaag de dag wordt het familiebedrijf gerund door Jaap’s zoon Arjen, die de ingeslagen weg vol enthousiasme voorzet. De laatste jaren wordt het bedrijf succesvol uitgebreid, waarbij de nadruk meer en meer komt te liggen op de teelt van kruiden, die via de welbekende blauwe supermarktketen de weg vindt naar de Nederlandse consument.

UV-licht & ventilatie capaciteit
De nieuwe kas is bedekt met een diffuse, UV-open folie, wat een positief effect heeft op de kwaliteit van de kruiden, aldus de kassenbouwer. Het diffuse folie zorgt ervoor dat het licht verspreid binnenvalt, diep in het gewas doordringt, wat bijdraagt aan een optimale fotosynthese. De doorlatendheid van UV-licht zorgt ervoor dat het gewas sterk en compact groeit, een mooie, volle kleur krijgt, en minder vatbaar is voor (schimmel)ziekten. Dit in combinatie met de dubbelzijdige doorlopende nokluchting met een zeer grote ventilatiecapaciteit, staat garant voor teeltomstandigheden die een buitenklimaat benaderen, maar toch de benodigde bescherming tegen weersextremen biedt.  

Voor meer informatie:
AgrowSer Foliekassen
www.foliekassen.com
www.agrowser.com 

Tuinderij Bevelander 
info@tuinderijbevelander.nl 
www.tuinderijbevelander.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven