Frestia breidt uit met snackpaprika’s in Portugal

Frestia breidt het aandeel snackpaprika’s uit in Portugal. Vanaf komend teeltseizoen wordt de oppervlakte verdubbeld. Dit versterkt de leveringszekerheid voor de vier seizoenen. Dit is vooral van belang voor het eerste kwartaal van het jaar, waarin er tot nu toe onvoldoende snackpaprika’s beschikbaar waren om de vraag volledig in te vullen. "Nu kan Frestia nog beter jaarrond programma’s invullen, die door Harvest House vermarkt worden," legt Wim Zuidgeest uit.

Jaarrond dezelfde kwaliteit
De snackpaprika’s die in Portugal geteeld worden zijn van dezelfde kwaliteit als in Nederland. "Dit komt doordat het een glazen kas betreft met dezelfde systemen zoals we die in Nederland kennen. Hierdoor is de locatie minder afhankelijk van weersomstandigheden."

Ook de smaak van de snackpaprika’s is gelijk, omdat Frestia in Portugal dezelfde rassen teelt. "Wij noemen het geen Nederlands seizoen of Portugees seizoen, het is gewoon jaarrond het Frestia seizoen", vertelt Wim Zuidgeest. "In de maanden dat het moeilijk is om aan Nederlands product te komen biedt Frestia dezelfde kwaliteit producten aan, zoals de consumenten van ons gewend zijn uit de Nederlandse kas."

Met de zon mee telen
Bij Frestia telen ze met de zon mee. Het tekort aan zonlicht in het Nederlandse winterseizoen kan op deze manier goed gecompenseerd worden. In Portugal heerst een gunstig klimaat voor de snackpaprika; veel zonlicht en niet te warm door de koele invloed van de Atlantische oceaan. "Dat is bevorderlijk voor de zoete smaak van de paprika’s en dit maakt het telen duurzamer," aldus Wim. "Bovenal geeft het Frestia de mogelijkheid om jaarrond een kwaliteitsproduct aan te bieden."

Het bedrijf in Portugal heeft genoeg ruimte en ambitie voor groei de komende jaren. Naast de snackpaprika’s teelt Frestia minitroscherry tomaten. "Alles wordt geteeld onder de strengste normen, zodat wij in staat zijn te voldoen aan de hoogste voedselveiligheid- en duurzaamheidseisen." Het bedrijf wordt geleid door een Portugees team met ondersteuning vanuit Nederland.

Voor meer informatie:
Wim Zuidgeest
Frestia
Vogelaer 8
2675 SH Honselersdijk
wim@frestia.nl 
www.frestia.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven