Europese partijen slaan handen ineen op het gebied van duurzaamheid

Op woensdag 6 april, tijdens de Fruit Logistica in Berlijn, hebben drie koepelorganisaties (COEXPHAL, CSO Italy en Dutch Product Association) een bijeenkomst georganiseerd waarin de intentie is uitgesproken om samen op te trekken op het gebied van duurzaamheid. Deze groep noemt zich de Suppliers of Europe. DPA, die de Nederlandse telersverenigingen vertegenwoordigt onder de vlag van GroentenFruit Huis, is blij met de ontwikkeling om te komen tot meer standaardisatie.

Binnen de Europese groente- en fruitsector is er grote zorg over de wildgroei van certificaten, eisen en wensen van marktpartijen en overheden op het gebied van duurzaamheid. Om deze wildgroei tegen te gaan hebben Europese leveranciers van groenten en fruit besloten samen te werken. Standaardisatie en benchmarking zijn daarbij van essentieel belang. The 'Suppliers of Europe' hebben zich ook uitgesproken dat duurzaamheidseisen gebaseerd moeten zijn op de toekomstige Europese wet- en regelgeving die voortkomt uit de Green Deal. Hierbij wordt de Product Environmental Footprint (PEF) de Europese standaard. Binnen Freshfel is het initiatief genomen om met leden, waaronder GroentenFruit Huis, deze duurzaamheidsstandaard gebaseerd op PEF vorm en inhoud te geven. Tijdens de bijeenkomst op de Fruit Logistica hebben de aanwezige landen zich uitgesproken deze samenwerking binnen Freshfel te ondersteunen. 

Gerard Pronk (voorzitter DPA): "Duurzaamheid is een onderwerp waar iedereen mee bezig is. Met deze intentieverklaring hopen wij zo snel mogelijk een uniforme methodiek te ontwikkelen die in heel Europa gebruikt kan worden." 

Bron: GroentenFruit Huis


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven