Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rectificatie: biologische bladluisbestrijding in paprika heikel thema

Gisteren werd in onze nieuwsbrief een artikel gedeeld van Biobest over biologische bestrijding van bladluis (zie hier). De redactie meende de inhoud te kunnen vatten onder de kop "Bladluis in paprika goed biologisch te bestrijden". Dit is, meent Biobest, onjuist.

"De kop suggereert nu dat wij vinden dat het goed mogelijk is om bladluis biologisch te bestrijden en onder controle te houden in de paprikateelt, terwijl dit niet waar is. De problemen met bladluis in de paprika zijn momenteel juist groot. Deze kop komt daarom ook niet overeen met wat telers ervaren, en ook niet met de inhoud van het artikel. Wij schrijven namelijk dat de problemen onwijs groot zijn, omdat de huidige middelen niet werken en biologisch bestrijden daarom de enige optie voor telers is. Vervolgens hebben wij een opsomming gemaakt van de biologische mogelijkheden die zij hebben. Om deze reden kiezen wij voor de neutrale kop: ‘zet in op biologische bladluisbestrijding’ gekozen."

 

 

Publicatiedatum: