Vertical farms speciaal voor veetelers

"Door het toevoegen van de beste HydroGreen Certified Dealers op strategische locaties, kunnen we voldoen aan de toenemende vraag naar onze Automated Vertical Pastures (AVP's)," zegt Dave Dinesen, CEO van CubicFarms.

CubicFarms is een leverancier van vertical farmingtechnologie voor zowel menselijke als dierlijke consumptie, waarbij het HydroGreen systeem specifiek bedoeld is voor de hydrocultuur van veevoeder. Het HydroGreen-systeem is volledig geautomatiseerd, van zaadje tot oogst, en stelt telers in staat om binnen zes dagen te oogsten.

CubicFarms' uitstapje naar veevoeder nam een vlucht in 2019 na de overname van Hydrogreen door het bedrijf. Momenteel gaat het bedrijf door met het uitbreiden van zijn netwerk van HydroGreen gecertificeerde dealers in de hele Verenigde Staten.

Dave Dinesen, CEO van CubicFarms

Op 15 februari 2022 heeft CubicFarms Central Confinement Service uit Nebraska toegevoegd aan haar HydroGreen gecertificeerde dealernetwerk. Central Confinement Service is al meer dan 35 jaar een grote ontwerper en bouwer van kant-en-klare veehouderij- en tuinbouwfaciliteiten, waardoor het bedrijf een ideale partner is voor het bevorderen van de implementatie van zijn vertical farmtechnologie.

"We selecteren vooruitstrevende dealers met een gevestigde klantenrelatie op teeltbedrijven die ervaren zijn in het samenwerken met veeboeren en zuivelbedrijven om de lokale verkoop, installaties en klantenervaring te ondersteunen," legt Dave uit.

Met Nebraska op de 10e plaats in de VS voor melkproductie en de operationele kosten van melkveebedrijven die overal ter wereld stijgen, kan HydroGreen melkveehouders in Nebraska helpen een consistente aanvoer van voedzaam voer veilig te stellen.

"Het is een last voor de boeren om hun kuddes in alle weersomstandigheden consistent van vers voer te voorzien en we kunnen waarderen hoe eenvoudig en efficiënt het is om binnen te telen met onze geautomatiseerde HydroGreen-technologie," zegt Dave. "We zien indrukwekkende resultaten voor diervoer en de gezondheid van de veestapel. Zuivelfabrieken die hun transitiekoeien willen optimaliseren en telers die rundvlees verkopen zullen aanzienlijke voordelen zien van het gebruik van HydroGreen."

"Een dozijn grotere vertical farms vervangt 200 ha landbouwgrond"
Het HydroGreen systeem, oftewel de Automated Vertical Pastures, zijn verkrijgbaar in twee maten. Het kleinere formaat is ontworpen voor kleine melkveehouders, hoewel het systeem ook voor andere veeteelt kan worden gebruikt. Het grotere model is geschikt voor veestapels van 1.000 tot 10.000 dieren. Beide modellen zijn modulair en volledig geautomatiseerd van zaad tot oogst.

HydroGreen schat dat een dozijn grote vertical farms ruim 200 ha landbouwgrond kunnen vervangen en tot 12.500 ton vers voer per jaar kunnen opbrengen, ongeacht de weersomstandigheden. Dit kan voer opleveren als onderdeel van het rantsoen voor 2.000 melkkoeien, namelijk tarwegras en gerst.

"We hebben momenteel een samenwerkingsverband met Burnett Land & Livestock in Wyoming, waar wordt gewerkt aan de installatie van een twaalftal HydroGreen-machines op commerciële schaal, die dagelijks tot 36 ton vers voer zullen leveren. Eenmaal geïnstalleerd, zal deze HydroGreen AVP het grootste volledig geautomatiseerde indoor veevoeder systeem in de wereld zijn."

Dave besluit: "Wat begon met het idee van één teler om droogte te bestrijden is uitgegroeid tot een revolutionaire landbouwtechnologie die telers over de hele wereld kan helpen. Bij CubicFarms en HydroGreen zijn we gepassioneerd over het helpen van telers om succesvol te zijn en meer te doen met minder, lokaal en duurzaam. We verwachten dat 2022 een doorbraakjaar wordt voor ons bedrijf."

Voor meer informatie: 
Dave Dinesen, CEO
CubicFarms System
info@cubicfarms.com
www.cubicfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven