Kas van ruim 10 hectare gekocht voor € 8,5 mln

Vastgoedbeleggingstrust Power Reit heeft voor omgerekend € 8,5 mln een kas van ruim 104.000 m2 en bijbehorende werknemershuisvesting in O'Neill, Nebraska via een volledige dochteronderneming verworven.

Gelijktijdig met de acquisitie is Power Reit een lange termijn huurovereenkomst aangegaan met Millennium Produce of Nebraska (MillPro). Als onderdeel van de transactie heeft Power Reit ermee ingestemd om kapitaalverbeteringen te financieren om de tomatenteeltfaciliteit te upgraden. Power Reits huidige investeringsverplichting voor de eerste fase van de verbeteringen is ongeveer € 485.000, inclusief kosten voor de vervanging van de schermen.

David Lesser, voorzitter en CEO van Power Reit: "Dit is een zeer mooie transactie voor Power Reit; het is onze grootste kas die we tot nu toe hebben verworven en onze eerste die gericht is op de teelt van voedingsgewassen. We hebben deze faciliteit verworven met een aanzienlijke korting ten opzichte van de vervangingswaarde en we hoeven bijna niets te renoveren aan de kas om met de teelt te kunnen beginnen. De kas was al 15 jaar operationeel voor de teelt van tomaten en we hebben er alle vertrouwen in dat MillPro de goede staat van de kas zal benutten om een concurrerende tomatenteler te worden."

De kas heeft ongeveer 104.000 m2 onder glas en ligt op ongeveer 34 ha met zo'n 8 ha grond beschikbaar voor een extra 81.754 m2 kas- en aanverwante ruimte. Het pand omvat een teeltsysteem met hangende goten dat wordt ondersteund door een volledig geautomatiseerd irrigatiesysteem en een centrale boiler voor verwarming, evenals logistieke ruimte die is uitgerust voor bewerking, verpakking, opslag en verladingsactiviteiten. Aan de buitenkant bevinden zich een bassin voor regenwaterbeheer, een warmwateropslagtank van 1 mln liter en CO2-opslagtanks.

Bovendien vertegenwoordigt de Ogallala Aquifer, een ondiepe waterbron onder de grote vlakten van Nebraska, een belangrijke bron om de regio van zoet water te voorzien. Het kassencomplex is volledig voorzien van aardgas, water en elektrische aansluitingen. Er is een 6.25MVA elektrisch onderstation ter plaatse dat ruim voldoende stroom levert voor de bestaande activiteiten met een overcapaciteit van ongeveer 5-6MVA en potentieel om uit te breiden tot 18.75MVA. Bovendien omvat het gehuurde pand een aparte woning voor werknemers met 21 kamers die plaats bieden aan maximaal 80 werknemers.

Lees meer details op www.wdrb.com.

Voor meer informatie:
Power REIT
www.pwreit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven