Erwin Verbraeken, Paskal Netherlands:

"Je blijft continu zoeken naar optimalisatie"

Tholen - Al zijn hele carrière is Erwin Verbraeken in de tuinbouw actief en kortgeleden maakt hij de overstap naar Paskal Europe. Voor het Israëlische bedrijf gaat hij telers in Europa helpen met teeltondersteunende systemen als clips, hogedraadbeugels en teeltsystemen. Het lijken misschien simpele producten. “Maar omdat je meedoet op topniveau, is het belangrijk dat ook wij op zoek blijven naar optimalisatie. Omdat ze bovendien op grote schaal gebruikt worden, maakt een kleine verbetering een groot verschil.”

Paskal is wereldwijd actief: hun producten worden gebruikt in kassen van Mexico tot Rusland, van Australië tot Italië en van Spanje tot de VS. Erwin werkt in het Nederlandse kantoor en zal vanuit daar ook het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland en Polen bedienen. “In West-Europa wordt tuinbouw op hoog niveau gespeeld, je speelt hier in de champions league. De sector is continu op zoek naar optimalisatie: hoe kunnen ze processen verbeteren, versnellen? Arbeidstekorten, energie, het speelt allemaal mee: tot achter de komma zijn ze bezig naar de beste oplossing. Dan moet je ook de juiste toeleveranciers hebben, die precies zo op de details zitten.”

Gespot op de Fruit Logistica met collega Olga Sholomova! Ook in Gorinchem is het bedrijf volgende maand aanwezig.

Teeltondersteunende producten
Dat is dus precies wat Paskal doet voor de teeltondersteunende producten. “We specialiseren ons in bepaalde onderdelen als hogedraadsystemen voor kasgroenten: komkommer, tomaten, aubergines, hogedraadbeugels, en trosbeugels. Simpel ogende producten misschien, maar omdat ze in zulke grote getalen worden gebruikt, is een verbetering in de marge uiteindelijk een hele grote, vertelt Erwin.

“Je wilt dat de onderdelen precies passen bij hoe er geteeld wordt. Het minder milieubelastend produceren is een belangrijke trend in de sector. Dat zien we doordat er wordt geïnvesteerd in alternatieve energiebronnen, maar ook het reduceren van afval draagt hieraan bij. Daardoor zien we bijvoorbeeld dat de voorkeur uitgaat naar meer biologisch afbreekbaar materiaal. Dat kunnen we leveren, maar dan willen we wel zeker weten dat het voldoet aan de hoge eisen die we aan onze producten stellen. Het moet niet zijn dat het wel biologisch afbreekbaar is, maar dat bijvoorbeeld de teeltduur niet waargemaakt wordt. Op betrouwbaarheid inleveren willen we niet. Producten ontwikkelen die beter zijn en die minimaal voldoen aan de hoge eisen uit de glastuinbouw is daarom onze manier om hier aan bij te dragen.”

Voor meer informatie:
Erwin Verbraeken
Paskal Netherlands
Tel.: +31 (0)6 57 71 08 99
erwin@paskal-group.com
www.paskal-group.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven