Nieuwe variant schuimsubstraat belooft 30% verhoging versgewicht

Growfoam, de Nederlandse bio-tech scale-up Growfoam brengt een nieuw substraat op de markt: growfoammax. "Ondanks het weinig in het oog springende uiterlijke verschil ten opzichte van het bekende growfoam-substraat is het nieuwe growfoammax volledig vernieuwd op het gebied van plugdesign en foamstructuur," legt Niels Steenvoorden, commercieel directeur van de schuimsubstraat-producent, uit. "Een (veel) zachter schuim en een toename in de ruimte voor wortelgroei bieden een toename in uniformiteit en versgewicht van 30%. Het is een grote stap voorwaarts die ons substraat op nagenoeg gelijke hoogte als organisch materiaal zet qua groeiprestaties."

"De afgelopen maanden heeft ons team een nieuwe technologie ontwikkeld en getest die het mogelijk maakt het schuim nog zachter te maken en daarnaast de incisies in de pluggen volledig aangepast. Dit maakt het voor wortels veel gemakkelijker door het schuim heen te groeien en dat leidt vervolgens tot een veel uniformere groei en een sterk verbeterde wortelontwikkeling, vanaf dag, of DAS, 1."

De onderscheidende kenmerken van het growfoam-substraat zijn daarbij niet verloren gegaan, benadrukt Niels. "Ook growfoammax is vrij van ziekteverwekkers, steriel, bevat geen microplastic of PFAS, is geschikt voor automatisering en is 100% biologisch afbreekbaar."



Naast de bestaande TUV-certificering voor industriële compostering heeft men recent ook de certificering TUV-thuiscompostering behaald. "Dit betekent dat ons substraat ook in mildere condities – zoals op de composthoop – afbreekt. Daardoor kunnen afvalverwerkingskosten bij kwekers aanzienlijk dalen."

De eerste internationale zendingen van het nieuwe substraat staan voor half april op de planning.

Voor meer informatie:
Niels Steenvoorden
Growfoam
info@growfoam.ag 
www.growfoam.ag 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven