18-19 mei

Wat brengen robotica en AI in de glastuinbouw, vandaag en morgen?

Op 18 en 19 mei organiseren FME, World Horti Center en InnovationQuarter het jaarlijks terugkerende evenement RoboCrops. Dit evenement is voor wereldwijde innovatieve bedrijven uit de tuinbouw en hightech. Zij komen samen om actuele uitdagingen en potentiële hightech oplossingen te vinden en verbinden. RoboCrops is bedoeld om meer toepassingen van robotica en AI in de tuinbouw te stimuleren en innovatie te versnellen. Deelnemen kan op verschillende manieren. Het programma bestaat uit een dag die focust op wat er nu al mogelijk is (‘vandaag’, 18 mei) en een dag die inspireert en verbindt op wat er in de komende tien jaar mogelijk is (‘morgen’, 19 mei).

18 mei: vandaag
Tijdens deze dag ligt de focus op ontwikkelingen in de glastuinbouw die (bijna) commercieel beschikbaar zijn. Ontwikkelaars van kasrobots kunnen hun state-of -the-art oplossingen pitchen. Presenterende roboticabedrijven zijn onder meer: Gearbox, PATS, Priva, VDL ETG, Certhon - DENSO, Sobolt, Inaho, Blue Radix en HortiKey. Maarten Steinbuch, Dirk Alleven en Peter Jens staan op het programma voor inspirerende keynotes over robots, data en AI. Daarnaast is er gedurende de hele dag voldoende gelegenheid om te netwerken en elkaar te vinden.

19 mei: morgen
Op deze dag ligt de nadruk op oplossingen die verder in de toekomst liggen. Denk aan het samenbrengen van alle verschillende databronnen en technologieën binnen een tuinbouwbedrijf. Topsprekers van onder andere : Wageningen University & Research en TU Delft spreken over de toekomst van werken in de tuinbouw, AI, 5G, Digital Twins, ethiek en de inzet van soft robotica. Ontwikkelaars van kasrobots en AI zijn deze ook deze dag aanwezig om toekomstige ontwikkelingen, nieuwe systemen en businessmodellen te bespreken.

Aanmelden
Inschrijven voor het event kan via deze pagina. Daar is ook het volledige programma te vinden. Vanwege het internationale karakter is het hele programma in het Engels. Een dag kost € 150 om bij te wonen.

Meer weten?
Op deze pagina is meer te lezen over de achtergrond van de community waar RoboCrops aan bouwt. RoboCrops wordt medegefinancierd uit de MIT-subsidieregeling voor TKI MKB-versterking via het Topconsortium voor Kennis en Innovatie HTSM.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven