Eerste Oekraïners pakken via uitzendbureau vanaf vandaag tomaten in

Tholen - Vanaf vandaag is het voor Oekraïners niet meer nodig om een tewerkstellingsvergunning te hebben om aan het werk te gaan in Nederland. Voorne Putten Uitzendbureau zag deze wetswijziging aankomen en heeft al de nodige voorbereidingen getroffen.

Afgelopen maandag ontvingen ze een eerste groep van 10 mensen uit dit land in oorlog al. Rayif Ayyildiz, Voorne Putten Uitzendbureau: "We hebben ze met open armen ontvangen, want wat is dit hartverscheurend. Gezinnen worden uit elkaar getrokken door de bizarre situatie daar."

Deze Oekraïners hebben een paar dagen de tijd om wat te wennen in Nederland. Ze zijn inmiddels ook al voorgesteld bij hun opdrachtgevers. En vandaag gaan ze aan de slag met het inpakken van tomaten. 

Rayif verwacht dat er nog wel meer mensen deze kant op komen die ze aan het werk kunnen stellen. Hun kantoor in Moldavië ligt dicht bij de grens met Oekraïne. Daar vindt de eerste selectie plaats. Inmiddels zijn er in Moldavië veel vluchtelingen uit Oekraïne. Rayif: "Pas zodra de huisvesting en de papieren goed geregeld zijn kunnen de geselecteerde kandidaten naar Nederland komen. We helpen ze hier verder een bestaan op te bouwen. De insteek is dat dit wel een tijdelijk karakter heeft. Gezinnen willen graag terug om zich weer te herenigen met hun familie."

Voor meer informatie:
Voorne Putten Uitzendbureau
Oud Camp 8
3155 DL Maasland
+31 (0)174 294500
info@voorneputten.nu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven