F-Trace, GlobalGAP, GS1 en IFS gaan samenwerken

Vanwege het toenemend aantal wettelijke verplichtingen en consumenteneisen zijn transparante toeleveringsketens essentieel geworden. Naar verwachting zullen deze ontwikkelingen worden versneld wanneer uiterlijk 1 januari 2023 de nieuwe Supply Chain Due Diligence Act (LkSG) in Duitsland van kracht wordt. Ook internationaal benadrukken de Sustainable Development Goals (SDGs) en internationaal erkende standaarden het belang van transparantie in wereldwijde toeleveringsnetwerken. 

In een poging tegemoet te komen aan de wettelijke en individuele uitdagingen van bedrijven op dit vlak en om hun passende oplossingen te kunnen bieden, zal GS1 Duitsland, samen met haar dochteronderneming F-Trace, nauw samen gaan werken met de certificeringsinstanties GlobalGAP en International Featured Standard (IFS). Het doel van deze strategische samenwerking is het garanderen van de transparantie van de totale toeleveringsketen, waarmee voldaan wordt aan de wettelijke eisen op het gebied van milieu-, maatschappelijk en ondernemingsbestuur (ESG). 

Thomas Fell van GS1 is overtuigd: "Voor de veelvoud aan uitdagingen op het vlak van supply chain-transparantie zijn samenwerking en wereldwijd geldende standaarden cruciaal. Deze samenwerking brengt ons een stap dichterbij ons doel om het hoogste niveau van gegevenskwaliteit en -integriteit te verwezenlijken voor onze community."

Stephan Tromp, directeur van IFS: "Samenwerking is essentieel om de transparantie van toeleveringsketens te kunnen waarborgen. Het is cruciaal om te kunnen beantwoorden aan de eisen van de consument en de politiek op het gebied van ESG. Samen met F-Trace, GlobalGAP en GS1 Duitsland willen we een one-stop-oplossing aan kunnen bieden voor optimaal beheer van de toeleveringsketen."

Om dit te bereiken zullen de samenwerkende partners onder meer standaarden voor de consumentengoederen sector en GS1 samenbrengen op het communityplatform 'F-trace transparency'. Dit stelt hen in staat om alle deelnemers aan hun complexe toeleveringsketens van consistent betrouwbare informatie te voorzien. Met name omdat GlobalGAP en IFS wereldwijd al meer dan 250.000 bedrijven hebben gecertificeerd. Binnen het kader van deze samenwerking zullen gecertificeerde deelnemers optimaal aan elkaar kunnen worden gelinkt. 

Kristian Möller, directeur van GlobalGAP: "We zijn blij met het initiatief van F-Trace voor de totstandkoming van dit broodnodige platform op het gebied van transparantie. Nu kunnen we al onze certificaathouders de mogelijkheid geven om hun ESG-compliance te delen op een communitygestuurde IT-infrastructuur die daadwerkelijk door de sector zelf wordt beheerd."

Mark Zeller van F-Trace vat alles samen: "Samen met de kennis van GlobalGAP, GS1 Duitsland en IFS kunnen we alle gegevens die in F-Trace ingevoerd worden controleren en nagaan of de gebruikte certificaten authentiek en geldig zijn. Daarnaast blijven we werken aan het bevorderen van minimumstandaarden op maatschappelijk en milieugebied die ons via deze community bereiken."

Deze samenwerking maakt het mogelijk om nagenoeg realtime transparante data te gebruiken dankzij een gestandaardiseerde en gedecentraliseerde aanpak. Op deze manier kunnen F-Trace, GlobalGAP, GS1 Duitsland en IFS aan de eisen van deelnemers in de toeleveringsketen en markt voldoen, ongeacht de sector, bedrijfsomvang of IT-kennis. 

Voor meer informatie: 
Stefan Schütz
GS1 Germany
Tel: +49 221 9471 4524
stefan.schuetz@gs1.de 
www.gs1-germany.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven