Crisisupdate: "We missen het perspectief en dat maakt het onzeker"

Of: 'Als dit zo doorgaat, heeft het dan nog zin?', verzuchtte desperate-teler-van-de dag Wouter van den Bosch, paprikateler uit Bleiswijk, gisteren op EenVandaag. En ook vandaag is er wat dat betreft slecht (want geen) nieuws: uit niets blijkt dat de boven ons geplaatsten van perspectief bieden iets moeten weten. Of zou het dat echt worden, Australisch waterstof?


De dagprijs vanochtend, gestart rond de €1,10, nu rond de €1,25. Klik hier voor de actuele dagprijs

Ook recente prijsontwikkelingen laten geen noemenswaardige verbeteringen zien. Vanochtend was op het nieuws te horen hoe particulieren wordt afgeraden nu te switchen van energieleverancier, omdat het bij de buurman toch niet veel goedkoper is, omdat overstappen extra kosten met zich mee kan brengen en vooral omdat het schijnbaar nergens mogelijk is een langjarig contract af te sluiten. De klant betaalt de dagprijs, de pijn wordt eerlijk bij de consument gelegd.

Niet veel anders is dat in de relatie super-leverancier. Zoals te doen gebruikelijk verhoogt die eerste zonder al te veel plichtplegingen de prijzen - voorbeeld: brood wordt een factor 2, 3 of zelfs 4 duurder, afhankelijk van de bron - terwijl het met nog minder ceremonieel de touwtjes met die laatste aantrekt. Voorbeeld van de dag is dit bericht op Vilt, waarin zegsman van Fevia, die 200 voedingsbedrijven vertegenwoordigt, waarschuwt voor lege schappen.

En weet u wat ook duurder wordt? Een bezoekje aan het zwembad.

Kennismaking
Vandaag is het tuinbouwjournaille op de koffie bij voorzitter van Glastuinbouw Nederland Adri Bom-Lemstra, voor een (al voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne geplande) ' informeel bijpraatmoment'. Hierover later meer. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven