Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noorse robotbouwer gebruikt Lincolnshire als R&D-basis

Het Noorse Saga Robotics ontwikkelt in samenwerking met het Lincoln Agri-Robotics Centre van de universiteit van Lincoln autonome machines die in staat zijn om gewassen te oogsten en schimmels te bestrijden. 

"Vrijwel al ons onderzoek wordt gedaan aan de universiteit van Lincoln. Dankzij de samenwerking met deze universiteit zijn we in contact gekomen met grote telers, waarmee we inmiddels samenwerken," zegt Halvard Grimstad, hoofd implementatie. 

"We zijn bezig met de commercialisering van een UV-C-behandeling voor planten. Gewassen als aardbeien kampen vaak met echte meeldauw, een soort schimmel. Normaal gesproken wordt deze bestreden door chemicaliën te sproeien, maar dit levert milieubezwaren op. Bovendien wordt de schimmel resistent tegen deze middelen."

"We hebben een robot ontwikkeld die gewassen 's nachts kan behandelen met UV-C-straling, een moment waarop schimmels beter te bestrijden zijn. Een robot kan in één nacht zo'n 8 km afleggen."

Het bedrijf werkt daarnaast aan de ontwikkeling van robots die aardbeien en ander fruit kunnen plukken. Het vinden van voldoende arbeidskrachten om fruit te plukken is na Brexit een groot probleem geworden omdat veel Oost-Europese fruitplukkers het VK hebben verlaten. 

Insider's Lincolnshire Economic Forum 2022
Grimstad vertelt dat hij panellid is bij het Insider's Lincolnshire Economic Forum 2022. Dit evenement vindt op 31 maart plaats in Lincolnshire Showground en zal in het teken staan van de manier waarop het land het voortouw neemt op het gebied van voedselproductie en groene energie. Een ander onderwerp dat de revue zal passeren is de transportinfrastructuur in Lincolnshire. 

Tot de andere sprekers behoren: Janet Bellamy, professor in food robotics aan de universiteit van Lincoln; Martin Collison, agritech- specialist, Greater Lincolnshire Local Enterprise Partnership (LEP); Ruth Hoban, hoofd duurzaamheid, New England Seafood; Prof Duncan Botting, CEO, Global Smart Transformation en voorzitter, Greater Lincolnshire LEP Energy Council; Andy Gutherson,directeur, Lincolnshire County Council; Helen Molloy, partner, Shakespeare Martineau; Jenna Frudd, relatiemanager, Willmott Dixon.

Klik hier voor meer details over dit gratis evenement en om in te schrijven.

Voor meer informatie: sagarobotics.com

Publicatiedatum: