Michael Shen, Certhon:

"Ook in China vormen energie en energiebronnen een grote uitdaging"

Het Chinese avontuur begon voor Certhon in 2011 met de samenwerking met Rijk Zwaan en een Venlo-kasproject. Daarna won de grote kasleverancier de aanbesteding voor een project op ChongMing Island in Shanghai. Sinds die tijd is het bedrijf actief de markt aan het verkennen en investeren ze in meer promotie in China. Michael Shen werkt sinds 2020 voor Certhon China.

Project van 20 hectare in ChongMing
Hij laat het project van Certhon op ChongMing Island zien, dat is gestart in 2019, een jaar later is afgerond en waar men is begonnen met telen in 2020. De gewassen die zijn geselecteerd zijn cherrytomaten, komkommers, paprika's en sla. Het is een semi-gesloten kas van 20 hectare en is ontworpen om de stedelijke markt in Shanghai van voedsel te voorzien. Ze leveren ook producten aan de lokale horeca en kleine winkels in het hogere segment.

Indoor farming-oplossingen en kassen
Michael vertelt meer over de manier waarop Certhon de markt wil benaderen in China: "Certhon is gespecialiseerd in de traditionele Venlo-stijl en semi-gesloten kassen. Daarnaast richten we ons op oplossingen voor indoor farming. Begin 2020 is het bedrijf een samenwerking gestart met DENSO om indoor farming en AI farming te promoten."

"We kijken naar verschillende regio's in China. We denken dat het een betere oplossing is om geavanceerde faciliteiten met geschikte gewassen neer te zetten in verschillende delen van China. Voor sommige gewassen is meer licht nodig en voor andere minder. Met de geavanceerde faciliteiten kan er een betere teeltomgeving worden gecreƫerd voor de gewassen, een omgeving die is afgestemd op de juiste energiebronnen. Gelukkig komt er steeds meer steun vanuit de lokale en regionale overheden voor onze sector. We blijven op zoek naar nieuwe mogelijkheden, betere resultaten en grotere opbrengsten."

Energie en energiebronnen
"Als we kijken naar de toekomst zijn energie en energiebronnen belangrijke uitdagingen. Voor we nieuwe projecten starten, delen we onze ROI-berekeningen en documenten met mogelijke eigenaren. Het is belangrijk om te begrijpen en te zien na hoeveel tijd er inkomsten kunnen worden gegenereerd met deze projecten. Tegelijkertijd is het belangrijk om te overleggen en samen te werken met de mogelijke eigenaren om te bepalen welke gewassen beter geschikt zijn voor bepaalde regio's en welke niet. Cherrytomaten en cocktailtomaten zijn bijvoorbeeld redelijk nieuwe producten op de markt. Als ze in de geschikte externe en interne omgeving worden geteeld wordt de smaak door voldoende licht en temperatuurvariaties intenser en de brixwaarde hoger. Met deze informatie kunnen we de klant informeren en enthousiasmeren. We zijn op zoek naar de juiste gewassen in de juiste teeltregio's en met de juiste technologie. Die kennis nemen we mee naar de klant."

Communicatie
"Het is van groot belang dat we communiceren met onze klanten. Andere trends die we met betrekking tot energieverbruik zien in China is dat de grootste projecten dicht bij elektriciteitscentrales of andere sectoren worden uitgevoerd, zodat overtollige warmte kan worden gebruikt of er lagere prijzen voor energie kunnen worden verkregen. Lokale overheden zijn ook geĆÆnteresseerd in de sierteelt. Daarvoor zijn we een netwerk aan het opbouwen, met lokale ambtenaren, regionale sierteeltbedrijven en kasbouwers."

Voor meer informatie:
Michael Shen
Certhon
certhon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven