Nieuw scherm voor tomatenteler: “Ik kan het langer dicht laten liggen"

In 2021 was na 15 jaar het vorige klimaatscherm bij tomatenteler Wouter van Wijk uit Bleiswijk aan vervanging toe. Hij koos voor de Luxous 1147 FR. Waarom? “Om zo veel mogelijk energie te besparen”, vertelt Wouter in een terugblik op het project met Ludvig Svensson en Harm van Holsteijn Montage. Het nieuwe scherm is een helder scherm. En dat merkt hij. “Ik kan het langer dicht laten liggen."

Broer Jos ging hem tijdens de teeltwissel in 2019 al voor. Hij verwisselde het oude klimaatscherm van Svensson voor een nieuwe: de Luxous 1147 FR. Afgelopen kerstperiode in 2020 was ook de kas van Wouter aan de beurt. Ook hij koos voor de Luxous 1147 FR. Betrouwbaarheid en kwaliteit speelden een belangrijke rol in zijn aankoopmotivatie. “Ik heb van het vorige scherm van Svensson lang plezier gehad, dat hoop ik nu natuurlijk weer te hebben.”

Optimale energiebesparing
Het vorige scherm was al zo’n 15 jaar oud. Wouter merkt het verschil van het nieuwe scherm aanzienlijk. “De ervaring is zoals verwacht. Ik kan het langer dicht laten liggen, langer doortrekken, om energie te besparen. Het oude scherm moest door vervuiling sneller open, omdat het steeds minder licht doorliet.”

Harm van Holsteijn Montage voerde de vervanging van het klimaatscherm uit. “Hij is er zelf bij en stuurt geen onderaannemer bijvoorbeeld. Dat vind ik fijn werken”, vertelt Wouter. Harm installeerde eerder ook al het klimaatscherm bij broer Jos en is dus geen onbekende van de gebroeders Van Wijk. De vervanging verliep soepel, vertelt Harm. “We hebben ook meteen de nylondraden vervangen. Dat doen we eigenlijk altijd, om te voorkomen dat het nylon over het aluminium schuurt. Dat geeft nare strepen op het scherm. Daarom pakken we dit meestal gelijk mee. Deze draden zaten er ook al flink wat jaren op, dus dat was sowieso nodig.”

Harm vertelt dat Wouter al vrij snel zijn keuze had gemaakt voor Luxous 1147 FR. “In mijn voorstel had ik ook wat andere schermen meegenomen van andere leveranciers, ter vergelijking. Maar de goede ervaring met Svensson en de betrouwbaarheid van het scherm gaven al snel de doorslag.”

Voor meer informatie: 
Ludvig Svensson
T:  +31 (0)181 392 666
info.nl@ludvigsvensson.com 
www.ludvigsvensson.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven