Semillas Fitó stelt al z’n tomatensoorten voor op TomatoXperience

In maart is de derde editie van de TomatoXperience van Semillas Fitó gehouden, een evenement waarbij het hele assortiment tomaten van het Spaanse zaadhuis werd voorgesteld, alsook de continue verbetering van alle soorten die het bedrijf op de markt brengt. Ondanks het slechte weer is het evenement een succes geworden met bezoeken van technici, telers, inkoopmanagers van de retail en journalisten. De rondleidingen werden in kleine groepen georganiseerd.

De bezoekers aan deze derde editie werd een visuele en smaakervaring voorgeschoteld. Ze hebben er het potentieel van de productreeksen van Fitó kunnen ontdekken, van cherrytomaten en tomaten met lange houdbaarheid tot de traditionele rassen en specialiteiten. De verschillende tomaten konden ook worden geproefd en door middel van een spel werd gewezen op het belang van de juiste onderstam voor een goede ontwikkeling van elk ras.

Aanbod voor elke tomatensoort
De bezoekers hebben kennis kunnen maken met de kwaliteit en smaak van specialiteiten met eigen merk zoals Monterosa en Nippo, twee tomaten die internationale prijzen hebben gewonnen voor hun kwaliteit en originaliteit, of Mulan en Solemio, twee cherrytomaten die als eerste in hun segment de Flavourite-prijs hebben behaald (Consumers Nº1 Taste) vanwege hun smaak. 

Een deel van de kas is gewijd aan traditionele tomaten, met onder meer de Carbonero-tomaat voor salades. Ook Albarado, Tomacó en Rosamei zijn tomaten met, volgens de veredelaars, 'een enorm potentieel in dit segment.'

Wie het over tomaten en Fitó heeft, moet ook de trostomaten vermelden. Met Ateneo is Fitó na acht succesvolle jaren marktleider in dit segment, aldus de veredelaars. 

Perfect Match: voor elk ras de beste onderstam
Tijdens het bezoek werd telkens de nadruk gelegd op de specifieke onderstam voor elk van de variëteiten afzonderlijk. Op het einde werd er een spel gespeeld om te zien of de bezoekers de verschillende onderstammen van elkaar konden onderscheiden en nog wisten bij welke rassen ze worden gebruikt. Het spel heette Perfect Match, wat meteen ook de naam is voor het assortiment onderstammen.

De onderstammen van Fitó vormen zeer generatieve planten die de beluchting van het gewas en daarmee de plantgezondheid en de vruchtkwaliteit bevorderen. Bovendien hebben ze een zeer krachtig draaiend wortelstelsel, met een hoge dichtheid aan secundaire wortels en een hoge mate van vernieuwing. Deze twee eigenschappen zijn essentieel om nematoden te bestrijden en situaties van (water)stress te weerstaan.

Voor meer informatie:
Fitó
Tel: +34 933 036 360
info@semillasfito.com
www.semillasfito.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven