Powerplants krijgt nieuw managementteam

Carl van Loon, oprichter van Powerplants, creëert ruimte voor een nieuwe uitvoerend team. Na 28 jaar aan het roer te hebben gestaan, neemt Carl verlof. Daarna zal hij terugkeren in een nieuwe rol bij Powerplants en de bredere Atrium Group.

Vanaf 1 juli van dit jaar wordt Simon Gomme de nieuwe CEO van het bedrijf en zal hij samenwerken met twee nieuwe directeuren: Michael Bednarz in de rol van COO en Alastair McLean als Commercieel Directeur.

Alle drie de directeurs hebben een lange geschiedenis in de Powerplants-sector. Simon Gomme is sinds 2011 Bestuurder en Commercieel Directeur van het bedrijf. Michael Bednarz werkt al 10 jaar bij het bedrijf en heeft in zijn rol als Operations Manager nieuwe operationele technologieën en praktijken in het bedrijf geïntroduceerd. Alastair McLean heeft sinds 2011 ook vele functies vervuld bij Powerplants en is momenteel Divisional Head of Climate & Water Systems en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van markten in Australië en in het buitenland.

Powerplants maakt deel uit van de nieuw gevormde Atrium-groep van bedrijven die nu wereldwijd actief zijn. Powerplants en de groep blijven zich richten op het introduceren van technologie op de markt om telers te helpen bij het verhogen van de productiviteit, het verbeteren van de kwaliteit en het bereiken van duurzaamheid in zowel hun teeltactiviteiten als hun bedrijven.

Het bedrijf bedient de bedekte tuinbouwsector op het gebied van onder meer groenten en fruit, sierteelt en medicinale cannabis en heeft onlangs haar activiteiten uitgebreid naar Nieuw-Zeeland.

De volgende belangrijke uitbreidingsfase voor Powerplants zal zich richten op Zuidoost-Azië, met projecten voor Controlled Enviroment Agriculture en groenteteelt die al aan de gang zijn in Singapore en Vietnam.

Voor meer informatie: 
Simon Gomme
Powerplants Australië
simon.gomme@powerplants.com.au
www.powerplants.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven