BayWa maakt €266,6 mln winst (EBIT)

BayWa sluit het boekjaar 2021 af met een inkomstenstijging van 26%. De winst voor rente en belasting (EBIT) bereikte een nieuw record van €266,6 mln (€211,6 mln in 2020). De omzet van het beursgenoteerde bedrijf groeide met ruim 20% naar €19,8 mld (€16,5 mld in 2020). Er zijn plannen in de maak om het dividend voor 2021 met €0,05 te verhogen naar €1,05 per aandeel.  

Wederom werd meer dan de helft van het geconsolideerde resultaat  gegenereerd door BayWa r.e., dat sinds maart 2021 opereert als een Duitse naamloze vennootschap binnen de BayWa Group. "Ik ben  trots op de rol die BayWa r.e. als Europese marktleider vervult op het gebied van hernieuwbare energie binnen de energietransitie. Dit bewijst hoe belangrijk het is geweest dat BayWa in 2009 binnen deze sector is gestart," zegt Klaus Josef Lutz. "Ondanks de wereldwijd gespannen logistieke situatie zijn we erin geslaagd om onze productiviteit en winstgevendheid binnen het internationale onderdeel Cefetra en Global Produce verder te verhogen."

De zakelijke activiteiten van het bedrijf in Duitsland droegen eveneens bij aan de recordresultaten. "Als leverancier van essentiële goederen en diensten op het gebied van voeding, energie en bouwmaterialen konden we ondanks de lockdown en problematische toeleverinsketens in de behoeften van onze klanten blijven voorzien," vervolgt Lutz. "Gedurende de pandemie hebben we onze locaties altijd opengehouden en waren we steeds in staat om producten en diensten te leveren."

Voor de agrarische activiteiten in Duitsland beginnen de positieve effecten op het bedrijfsresultaat van de in 2019 geïnitieerde veranderingen zichtbaar te worden. Lutz:  "De reorganisatie van ons bedrijf in Oost-Duitsland en de nieuwe benadering op het vlak van dienstverlening, verkoop en logistiek waren de voornaamste pijlers van dit succes." Het segment landbouwmachines profiteerde van bovengemiddelde verkoopcijfers. 

BayWa AG is een wereldwijd actieve groep met de kernsegmenten Energie, Landbouw en Bouwmaterialen, alsmede het ontwikkelingssegment Innovatie & Digitalisering.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven