Drie nieuwe hallen voor Van der Valk Systemen in aanbouw

Tholen - Vanaf januari rijden de grondwerkers af en aan bij Van der Valk Systemen in Monster. En inmiddels is er begonnen met de volgende fase van de bouw: de palen worden geslagen.

Ton van Marrewijk, directeur-commissaris: "En dat zal nog wel even duren. Er moeten er heel wat geslagen worden. Het te bouwen oppervlakte is groot."Hij vertelt dat er eind van het jaar 3 nieuwe hallen opgeleverd worden. Per stuk 2000 m2, waarvan 2000 m2 dubbelvloers. De ruimte is hard nodig. De solar afdeling was al naar Den Hoorn verhuisd en nog komen ze ruimte te kort. Daar wordt nu dus hard aan gewerkt. 

De hallen zijn vooral bedoeld voor de fabricage en opslag. Er wordt ook een gedeelte gebruikt voor kantine en een gym voor het personeel. Ton: "Ja ... die gym. Dat vinden wij belangrijk. Sporten en fit blijven is leuk. En we willen goed voor ons personeel zorgen. En daar wordt deze gym ook een onderdeel van."

771 palen
Twins Bouw is de hoofdaannemer van dit project. Thomas Zwinkels is als projectleider van Twins Bouw verantwoordelijk voor de uitvoering. We spraken hem ook nog even. "We zijn nu inderdaad begonnen met het heiwerk. Er gaan 771 palen de grond in. Daar zijn we de komende 8 weken nog wel mee bezig." 

De hal die gebruikt gaat worden voor het bewerken van aluminium voor lucht- en schermmechaniek wordt voorzien met vloer- en tunnelgoten. "Alle technische voorzieningen voor dit proces, zoals hydrauliek, elektriciteit en aan- en afvoer van (rest)producten, zullen van deze goten gebruikmaken. De brede goten worden 80 cm diep en 1,60m breed. De kleinere vloergoten worden vooral gebruikt voor het restproduct. In totaal wordt er 160 strekkende meter goot aangelegd in deze hal." 

Die dubbele vloer komt ook in de hal. "De staalconstructie wordt zo gemaakt dat het slechts vier kolommen nodig heeft om de extra verdieping te dragen." Erik van Leent, directeur van Twins Bouw, vult verder aan dat de bouwbegeleiding van dit project in handen is van Aad Bom.

Voor meer informatie:
Van der Valk Systemen
Zwartendijk 73
2681 LP Monster
E: info@valksystemen.nl
www.valkhortisystems.nl
www.valksolarsystems.nl

 

Twins Bouw
info@twinsbouw.nl 
www.twinsbouw.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven