Spanjaarden doen ideeën op voor Spaans WHC na bezoek aan Westland

De burgemeester van de Zuid-Spaanse gemeente El Ejido, Francisco Góngora, en de wethouder voor Toerisme, Luisa Barranco, zijn onlangs naar Nederland gereisd. Ze brachten er onder meer een bezoek aan het World Horti Center in Naaldwijk. De Spanjaarden deden er ideeën op voor de toekomstige bouw van het Experimenteel Centrum voor Tuinbouw in El Ejido.

Naast het World Horti Center werden ook Tomatoworld en de bijhorende datagedreven kas, het Westlands Tuinbouwmuseum en het Nemo Science Museum. Ook werden techniekbedrijven en toeleveranciers zoals De Gier en Koppert bezocht. 

"Het Experimenteel Centrum in El Ejido wordt een uniek gebouw dat de grote waarde van ons teeltsysteem zal laten zien. Het zal alle zintuigen prikkelen. Op een interactieve manier zullen de bezoekers ontdekken wat duurzame kasteelt inhoudt", zei Francisco Góngora.

"Het wordt een boeiende reis door de tijd in een virtuele wereld. Het wordt ook een centrum voor informatie- en kennisuitwisseling om evenementen, workshops en congressen te organiseren binnen de AGF-sector, met professionals en experts die de uitdagingen van de sector aangaan en oplossingen aanreiken."

Samenwerking tussen El Ejido en het Westland
Het zwaartepunt van de reis lag in het Westland, waar beide burgemeesters, Francisco Góngora en Bouke Arends, hebben afgesproken om verschillende samenwerkingskanalen op te zetten tussen de twee belangrijkste Europese gemeenten voor de kasteelt. Foto's van hun ontmoetingen zijn op het LinkedIn-kanaal van de gemeente Westland te zien. 

Driekwart van het tuinbouwareaal van het Westland is bedekt met glazen kassen. Westland is ook een hub voor AGF-bedrijven door de uitstekende verbinding met weg-, spoor- en zeevervoer.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven