Harro van Dam, Carsol Europe

“We verwachten dit jaar voor het eerst jaarrond blauwe bessen te oogsten in Portugal"

Tholen - De productie van blauwe bessen in Portugal is inmiddels al een aantal weken onderweg met kleine volumes. “In Portugal hebben we een intensieve samenwerking met onze partner Logofruits, die twee teeltbedrijven heeft: één locatie van 90 hectare in de zuidelijke regio Odemira en een tweede locatie iets ten zuiden van Lissabon ter grootte van 70 hectare. “De volumes gaan nu toenemen en de vooruitzichten zijn erg goed, de planten zijn homogeen en wat betreft de kwaliteit, maatvoering en smaak ziet het er veelbelovend uit", vertelt Harro van Dam van Carsol Europe.

“Vorig jaar was het door een regionale lockdown lastig om de oogst te organiseren, omdat er geen verkeer van personen naar één van de farms mogelijk was. Daar is nu op geanticipeerd door de realisatie van 180 slaapvertrekken voor de oogstmedewerkers. Daarbovenop worden er dit seizoen ook diverse testen gedaan met mechanisch oogsten. Daarnaast is er geïnvesteerd in koelfaciliteiten waardoor we een betere kwaliteit kunnen waarborgen. Later dit jaar zal er een sorteer- en paklijn worden geplaatst.”

Op basis van goede trials vorig jaar is de verwachting dat er dit jaar voor het eerst jaarrond wordt geoogst in Portugal. De kwaliteit is verrassend goed gebleken en voor verschillende Europese klanten biedt dit de mogelijkheid om een lokaler alternatief te kopen dan product vanuit het Zuidelijk halfrond."

Voor meer informatie:
Roberto Latorre, Roelant Komen, Chris Meerhof, Harro van Dam
CarSol Europe
Vlaardingen
Tel: +31 (0)10 7632683
hvandam@carsoleurope.nl 
Nieuwe website: www.carsoleurope.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven