"De vraag naar bio-watermeloenen blijft stijgen in Europa"

De consumptie van biologisch voedsel neemt toe in Europa en krijgt bovendien een duwtje in de rug door de doelstellingen van de Europese Commissie op het vlak van duurzame voedselsystemen. Ook bedrijven in Almería zoals Siiimply Veggy zien die trend en zorgen voor een jaarrond aanbod van biologische groenten en fruit.

"Bij Siiimply Veggy zijn we specialisten in de afzet en logistiek van groenten en fruit bestemd voor de Europese markt. We werken daarbij aan de hoogst mogelijke kwaliteit voor onze volledige productcatalogus."

"We hebben eigen percelen in Almería en daarnaast nemen we ook product af van telers waar we mee samenwerken. Zo kunnen we een breed assortiment van zowel biologische als conventionele producten aanbieden. We leveren jaarrond hoogwaardige verse groenten en fruit. We hechten veel belang aan hechte samenwerkingsvormen", zeggen ze bij dit bedrijf uit El Ejido.


Marlyne en Matthias van Siiimply Veggy met Antonio en Elisabet

"We hebben bijna het hele jaar door verschillende soorten tomaten (cherry-, pruim- en trostomaten), komkommers (gewone en mini) en paprika's (California, Sweet Bite, Palermo, pepers) beschikbaar. Dankzij de samenwerking met verschillende telers bieden we ook citrus, meloenen, watermeloenen, tropisch fruit, steenfruit, meerdere koolsoorten, sla of kruiden aan. We blijven groeien als bedrijf en we zijn altijd op zoek naar nieuwe productlijnen en nieuwe samenwerkingen."

"De Duitse markt vertegenwoordigt 80% van onze omzet. Die focus op Duitsland heeft vooral te maken met de voorkeur van die markt voor biologische producten. De resterende 20% gaat naar de Franse markt en de Scandinavische landen."

Vraag naar biologische watermeloen +6% in 2021 in Duitsland
Momenteel vindt in de kassen van Almería de omschakeling naar de voorjaarsgewassen plaats. De sector verwacht dat het areaal van watermeloenen en meloenen dit seizoen zal afnemen.

"Bijna alle winterteelten, zowel bio als conventioneel, trekken hun seizoen nog even door. De biologische teelt van meloenen en watermeloenen is stabieler dan de conventionele, maar de toename van de consumptie van bioproducten kan op bepaalde momenten wel gaan leiden tot een gebrek aan product. In 2021 was de vraag vanuit Duitsland 6% groter dan het jaar ervoor."

"Almería heeft geweldig werk geleverd bij het ontwikkelen van de biologische teelt. Ik zie voor onze biologische groenten en fruit dan ook niet meteen concurrentie van overzeese producten, zoals dat wel het geval is bij de verse producten van de conventionele teelt. De toekomst van Almería ligt in bio. We hebben ook alles voorhanden om dat doel te bereiken, inclusief het beste klimaat in heel Europa."

"Duurzame teelt verzekert de toekomst voor iedereen"
Siiimply Veggy werd in 2019 opgericht met een sterke focus op duurzaamheid. "De bescherming van ecosystemen en biodiversiteit ligt ons na aan het hart. We respecteren de bodemvruchtbaarheid en de waterkringloop. Daarvoor werken we samen met technologiebedrijven die ons toelaten op een verantwoordelijke manier gebruik te maken van de natuurlijke hulpbronnen", zeggen ze bij het bedrijf.

"Op basis van gegevens die heel precies werkende sensoren ons ter beschikking stellen kunnen we juiste beslissingen nemen wat betreft het gewasbeheer."

"De Agenda 2030 biedt een model voor welvaart voor iedereen in een duurzame wereld. Bij Siiimply Veggy weten we dat het tijd is om te handelen en daarom passen we specifieke methoden toe om een gezonde planeet mogelijk te maken. Respect voor het milieu en betrokkenheid bij de samenleving brachten ons ertoe een groot deel van onze gewassen biologisch te telen."

Zowel Siiimply Veggy als de Andalusische telers waarmee het bedrijf samenwerkt houden zich aan specifieke voorschriften voor een duurzame teelt. De focus ligt op een verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen, het behoud van de biodiversiteit en regionale ecologische evenwichten en de verbetering van de bodemvruchtbaarheid.

"We werken op een verantwoorde manier samen met onze telers, klanten, technische teams en het milieu. Duurzame teelt verzekert de toekomst voor iedereen. Bij Siiimply Veggy geloven we in een toekomst met een gezondere wereld door een grotere consumptie van biologische groenten en fruit."

"Daarnaast bieden we onze klanten de mogelijkheid om hun producten te verpakken met 100% biologisch afbreekbare en composteerbare oplossingen, die geen technische problemen of plastic afval genereren."

Voor meer informatie:
Siiimply Veggy
04700 El Ejido (Almería) - Spanje
Tel: +34 640 040462
admin@siiimply.es
http://siiimply.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven