"Ons bedrijf heeft altijd veel aandacht besteed aan plantgezondheid"

Dat stelt R&D Manager Giovanna Causarano van Gruppo SIS - Centro Seia. Het bedrijf bouwde onlangs 1 hectare kas bij voor opkweek.

Giovanna Causarano

De groep telt twee kwekerijen in Italië, namelijk op Sicilië en in de provincie Macerata, en verder een kwekerij in Frankrijk, in Bosnië en Herzegovina en in de Amerikaanse staat North Carolina. In de Europese kwekerijen worden jaarlijks op 20 hectare ongeveer 80 miljoen zaailingen voor de kasteelt geproduceerd. "Meer dan de helft van de productie is geënt plantmateriaal en wordt gebruikt in zeer gespecialiseerde teelten. De belangrijkste gewassen zijn tomaat, paprika, aubergine, courgette, komkommer, watermeloen en meloen", zegt Giovanna.

Kwaliteitscontrole in een van de kwekerijen

"De zaden worden aangeleverd door gekwalificeerde zaadbedrijven. Zo kunnen we tegemoetkomen aan de eisen van de markt, die planten en vruchten met enkele precieze kenmerken verwacht. Dankzij ons teeltsysteem kunnen deze planten hun potentieel waarmaken."

Een streepjescode zorgt voor de traceerbaarheid

Bewezen kwaliteit
De producten van dit bedrijf zijn gecertificeerd met het internationale GlobalGAP-protocol en hebben een fytosanitair paspoort. Centro Seia wordt ook geruggensteund door Road to Quality, dat het gebruik van traceerbare zaden certificeert.

Centro Seia garandeert met een streepjescode volledige traceerbaarheid van haar producten: van de aankoop van het zaad tot het eindproduct.

Het laboratorium van Centro Seia

"Ons bedrijf heeft altijd veel aandacht besteed aan plantgezondheid. Daarom hebben we het door SGS gecertificeerde Elite-productieprotocol ontwikkeld, waarmee we de steriele enting van tomatenplanten kunnen garanderen. Onlangs hebben we een laboratorium voor de analyse van plagen en ziekten opgericht in samenwerking met de universiteit van Palermo. Zo kunnen onze technici snel de analyses uitvoeren die nodig zijn voor de teeltcontrole."

"Italië is de grootste markt voor onze planten, gevolgd door Frankrijk, Hongarije, Kroatië en Oostenrijk. Aangezien we ook nieuwe markten opzoeken en onze klanten steeds veeleisender worden, heeft het bedrijf besloten te investeren in technologie", zegt Giovanna Causarano.


De nieuwe, moderne en hightech kas van 1 hectare

"Onlangs hebben we een hightech kas gebouwd van 1 hectare. Daardoor is onze productie homogener, ongeacht de weersomstandigheden. Met kunstlicht en een gecontroleerde atmosfeer kunnen we de planten in de beste omstandigheden opkweken. Zo kunnen we op elk moment van het jaar hoge kwaliteit leveren."

Voor meer informatie:
Centro Seia
C.da Piombo s.n.c
Ragusa (RG) - Italië
Tel: +39 (0)932914070
info@centroseia.it
www.centroseia.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven