PLUS bouwt nieuw vers-distributiecentrum in Deventer

Plus gaat een nieuw distributiecentrum ontwikkelen voor de levering van versproducten. Op A1 Bedrijvenpark West in Deventer wordt er samen met projectontwikkelaar HBC op 13 hectare grond een toekomstbestendig dc ontwikkeld en gebouwd. Het nieuwe vers-distributiecentrum van Plus wordt naar verwachting opgeleverd in het eerste kwartaal van 2024. 


foto: PLUS

Plus en Coop vormen door de fusie de derde grootste servicesupermarkt van Nederland. Rowell Versleijen, directeur supply chain: “Samen hebben we enorme groeiambities. En om voorbereid te zijn op groei, is een nieuw, toekomstbestendig vers-distributiecentrum nodig. Vanuit deze nieuwe locatie in Deventer en de bestaande locatie in Barendrecht worden straks al onze winkels dagelijks voorzien van alle versproducten.”

Hoge duurzaamheidsambities
Plus streeft naar het opleveren van een pand dat aan de hoogste en meest recente duurzaamheidseisen en -wensen voldoet. Zo gaat Plus energie opwekken met een eigen zonnestroominstallatie. Daarnaast kan de organisatie haar emballage-activiteiten in het nieuwe pand weer onder één dak onderbrengen. Voor medewerkers creëert Plus een prettige en sfeervolle werkomgeving, met veel licht en een fijn klimaat.

Belangrijke functie in de regio
Coop heeft al een vers-distributiecentrum in Deventer, in de Solingenstraat, dat verhuist naar de nieuwe locatie zodra de nieuwbouw klaar is. De belangrijke werkgeversrol die Coop in Deventer vervult, blijft onder de vlag van Plus dus intact en wordt uitgebreid vanwege de groeiambities.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven