debat over regeling SDE++ 2022

"Realisatietermijn álle nieuwe geothermieprojecten met SDE naar 6 jaar"

"In de SDE++- systematiek wordt geen rekening gehouden met deze enorme prijsstijgingen. De operationele kosten nemen dus hard
toe terwijl de subsidie opdroogt. Deze combinatie zal fataal worden voor veel bestaande duurzame projecten in de glastuinbouw. Daarnaast schrikt dit bedrijven af die nog moeten investeren in
duurzame energie met behulp van de SDE++."

Het is een passage uit een position paper van Glastuinbouw Nederland dat de belangenbehartiger deze week indiende vanwege gesprekken over de SDE++-regeling in de Tweede Kamer (donderdag) en een rondetafelgesprek (woensdag). 

Bekijk de position paper van Glastuinbouw Nederland hier. 

Ook brancheorganisatie Geothermie Nederland heeft een mening over de SDE++. Men zegt dat de regeling voor 2022 'zeer wenselijke verbeteringen' laat zien, maar dat er nog wel aandachtspunten zijn. Een aandachtspunt is verlening van de realisatietermijn voor geothermieprojecten met al een SDE-beschikking. Dat zijn er 19. 

"Om tot productie te komen is het voor deze projecten heel belangrijk dat zij ook gebruik kunnen maken van een verlenging van de realisatietermijn van de SDE++ naar 6 jaar."

Bekijk hier de position paper van Geothermie Nederland.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven