Energie besparen dankzij sensor én softwareplatform

De energieprijzen gaan door het dak. De glastuinbouw ondervindt hier dagelijks de gevolgen van. Een oplossing voor dit probleem is niet zo 1-2-3 te geven, weten ze bij 30MHz. Maar, alle kleine beetjes helpen. Daarom vertelt men hieronder wat de sensoren in combinatie met het platform van 30MHz voor een teler kan betekenen.
 
Tip 1: Voorkom het natslaan van het gewas
Het natslaan van het gewas wil je graag voorkomen. In de eerste plaats natuurlijk om de ziektedruk zo laag mogelijk te houden. Met behulp van de Pointed Micro Climate sensor (PMC) meet je de planttemperatuur. Zet die in je dashboard in een grafiek met je omgevingstemperatuur en krijg zo inzicht in wat er met je plant gebeurt. Zo heb je direct een beeld of het dauwpunt in zicht is. Je kunt een alarm instellen, waardoor je kunt ingrijpen voordat het gewas natslaat. Je verkleint de kans op ziektes en schimmels en je hoeft geen energie te gebruiken om te drogen.


 
Tip 2: Benut het groeipotentieel
Met de PAR-sensor van 30MHz krijg je nauwkeurig inzicht in de lichthuishouding in jouw kas. Door deze lichtmetingen kun je onder meer vergelijken met de etmaal temperatuur, waardoor je de groei van de plant nauwkeuriger kunt sturen. Aan de hand van de data van onder meer de PAR sensor kun je de ideale temperatuur bepalen. Efficiënter kun je energie niet gebruiken.
 
Tip 3: Optimaal gebruik maken van gratis energie
De Netto Energie Meter geeft je inzicht in de verhouding tussen instraling en uitstraling. Met deze data ben je in staat om nog nauwkeuriger en efficiënter bij te sturen. De Netto Energie Meter is nog waardevoller in combinatie met andere data, zoals met de meetgegevens van de PMC. Zo kun je bijvoorbeeld met ‘s nachts een graadje extra toch veel energie besparen dankzij een snellere groei.

Betere gewaskwaliteit, vlakkere teelt en minder uitval
Meten is weten, besluit 30MHz haar pleidooi. "Door de stijging van de energieprijzen wordt het effectief gebruiken van energie snel relevanter. Met een kleine investering – die zich bovendien door de hoge energieprijzen nu wel heel snel terugverdient – zet je een belangrijke stap voorwaarts met onze sensoren en het softwareplatform. Je weet precies wat er in je kas gebeurt."

Voor meer informatie:
30Mhz
contact@30mhz.com 
www.30mhz.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven