Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Speciale uitzetter bewijst nut tijdens eerste teeltdrukte Roeland Plant Farms

Onlangs heeft Bosman Van Zaal de laatste puntjes op de i gezet van het turnkey logistieke systeem bij vermeerderaar Roelands Plant Farms, na een succesvolle eerste fase van de teelt. Door nauwe samenwerking hebben beide bedrijven een geavanceerd logistiek- en proceshandlingsysteem ontwikkeld, dat leidt tot minder uitval en schade, garant staat voor een contante en hoge kwaliteit en een aanzienlijke arbeidsbesparing oplevert.

Roelands Plant Farms in Canada is een leverancier van uitgangsmateriaal voor paprika’s, tomaten en komkommers. Het is een van de weinige kwekerijen van uitgangsmateriaal voor groenten, die een hightech teeltsysteem toepast in plaats van opkweek op de grond.

Unieke Rockwool Spacer
Sinds kort maakt vermeerderaar Roelands Plant Farms uit Canada gebruik van de nieuwe Rockwool Spacer, in eigen beheer ontwikkeld door Bosman Van Zaal. Dit systeem maakt het mogelijk om jonge planten automatisch wijder uiteen te plaatsen, waardoor meer ruimte gecreëerd wordt om te groeien.

Afzonderlijke aansturing
De nieuwe Rockwool Spacer stuurt alle aanvoerbanden afzonderlijk aan, in plaats van een aparte aansturing van de even en oneven banden, waardoor het systeem veel meer logistieke mogelijkheden biedt. Voor een optimale aansturing is het systeem gekoppeld aan zelfontwikkelde ISAL-software.

Het systeem houdt een constante bewegingssnelheid aan. Hierdoor kan het plantmateriaal op een hoge snelheid voortbewogen worden tot wel 18.000 planten per uur, zonder dat de plant hinder ondervindt van acute stop- en startmomenten.

Flexibel en doeltreffend
De plantdichtheid van de nieuwe Rockwool Spacer is vrij instelbaar door de individuele aansturing van de uitvoerbanden. Er zijn veel patronen mogelijk. Daarbij is het systeem eenvoudig te koppelen aan het Manufacturing Execution System van Bosman Van Zaal. De nieuwe uitzetter is verbonden met internet, zodat eventuele service snel en doeltreffend uitgevoerd kan worden.

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
Braziliëlaan 4 
1432 DG Aalsmeer
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

Publicatiedatum: