Start van de rettich- en radijzenoogst in kas Knoblauchsland

De rettich- en radijzenoogst in het Knoblauchsland in Nürnberg komt nu langzaam op gang, deelt Stefanie Häring van Gemüsebau Ruff-Häring ons mee. "Afgelopen weekend, circa een week later dan vorig jaar, konden we de eerste rettichs in de kas oogsten, terwijl de eerste radijzen uit de folietunnel al sinds twee weken verkrijgbaar zijn." Het gaat tot nu toe nog om kleinere hoeveelheden, die via de plaatselijke groothandelsmarkt aan wederverkopers en gespecialiseerde retailers verkocht worden.


Verse regionale rettichs van het ras Neptun

Ondanks merkbare kostenstijgingen in de teelt ligt de prijs van de eerste rettichs van het huidige seizoen ongeveer net als vorig jaar op circa 1,60 euro per stuk. "Begin april kunnen we vermoedelijk de eerste hoeveelheden aan de regionale retail leveren", voorspelt Stefanie. "Door de teelt in de kas zijn we één van slechts weinige aanbieders in de wijde omgeving die nu al verse rettichs uit eigen teelt aan kunnen bieden, waardoor we ons mooi kunnen onderscheiden. We zien ook dat de groothandelsklanten al sinds enkele weken doelgericht naar rettich vragen."

Voor het eerst verwarmde tunnelteelt
Na afsluiting van de oogst in de kas gaat het vanaf april naadloos verder met de oogst uit teelttunnels. Begin mei zullen dan vermoedelijk de eerste rettichs uit de vollegrond verkrijgbaar zijn tot aan het seizoenseinde in juni. Parallel aan de rettichoogst worden sinds circa twee weken ijverig radijzen uit folietunnels geoogst. "We telen voor het eerst in verwarmde folietunnels, omdat we een interessant verkooppotentieel vastgesteld hebben. Vergeleken bij rettich is de concurrentie bij radijzen wel wat groter, aangezien talrijke directe verkopers in de regio met de teelt en verkoop bezighouden."

Rode radijzen van het ras Donar worden voor 0,80 euro per bosje aangeboden.

Radijzen uit de vollegrond kunnen tot in oktober aangeboden worden, zo leert de ervaring. "Afhankelijk van de behoefte in de handel zullen we aan het einde van het seizoen misschien nog enkele percelen in verwarmde folietunnels planten, zodat we het seizoen nog wat kunnen verlengen. Dat zal echter nog moeten blijken."

Foto's: Ruff-Häring GbR 

Voor meer informatie:
Stefanie Häring
Ruff-Häring GbR Gemüsebau
Loher Hauptstraße 116
D-90427 Nürnberg, Duitsland
Tel: +49 911 345355
info@ruff-haering.de   
www.ruff-haering.de    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven