Transportbedrijven uit Almería houden op met staken om de telers te sparen

Een dertigtal logistieke bedrijven uit Almería die verse AGF-producten vervoeren hebben een manifest ondertekend waarin ze aankondigen dat ze, hoewel ze de staking in de sector steunen, het werk weer zullen opnemen om geen ernstige schade te berokkenen aan andere sectoren.

"We gaan volledig akkoord met de eisen van dit platform, maar we zijn van mening dat als de staking nog langer voortduurt, onze telers en exporteurs de dupe worden", staat in de brief. De meerderheid van de transportbedrijven in het westen van de provincie deden mee aan de staking op maandag en dinsdag. Woensdag werd een langzame mars gehouden van El Ejido naar Viator.

Ze wijzen erop dat ze in hun gekoelde vrachtwagens levensmiddelen laden die snel bederven en dat ze niet willen dat er, zoals in andere delen van Spanje is gebeurd, tuinbouwbedrijven en veehouderijen worden getroffen.

Ze laten weten dat het hun bedoeling is om de service te blijven verlenen die van hen wordt verwacht. Het transport van groenten mag niet in het gedrang komen zolang de omstandigheden dit toelaten.

Het manifest is ondertekend door volgende bedrijven: Europa-Sur; Logistica Hinojo; Salvador Hinojo; Murgi-Cargo, S.L.; Murgi Servicios Logisticos, S.L.; Transportes Euro Pérez, S.L.; Transportes Friojusan, S.L.; Alcazaba Logistica y Servicios, SLU; Transportes Desmeza, S.L.; Transportes Toledano Fres; Frigoríficos Hnos Martín, S.L.; Frio Innova, S.L.; Ejido Cruz Transportes, SLU; Almeririvas S.L.; Logística Frisur S.L.; New Sánchez 2019 S.L.; Samocargo S.L.; Frío Niferlo, S.L.; Iberoespañola de frigoríficos S.L.; Cargo Níjar, S.L.; Transportes Daniel Lopez Suárez, S.L.; Claverotrans, S.L.; Logística Friojust, S.L.; A.T. Capi-La Curva, S.L.; Logística Torrecillas, SLU; Nixartrans, S.L.; Capelotetrans, S.L.; Transportes El Ministro S.L.

Bron: ideal.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven