Pieter de Ruiter (4Fruit Company): "Grote tekorten door slecht weer in Spanje en late start Hollands seizoen"

"Je zou hoogtevrees krijgen van de Spaanse groenteprijzen momenteel"

Tholen - "Brandduur", zo typeert Pieter de Ruiter van 4Fruit Company de huidige prijzen voor Spaanse kas- en vollegrondsgroenten op de markt. Door de huidige gasprijzen komt de Nederlandse aanvoer maar heel mondjesmaat op gang, slecht weer in Spanje doet de rest en stuwt de marktprijzen naar ongekende hoogte voor de tijd van het jaar.

"Trostomaten worden voor 14-15 euro verkocht, pruimtomaten voor 15-16 euro. De prijs van rode paprika's ligt tussen de 14-15 euro, de gele worden voor 13,5 - 14 euro en de oranje ook voor 13-14 euro verkocht. Courgettes idem dito. Dit is echt ongelofelijk. Jaren geleden hadden we dit in januari weleens, maar nooit eind maart."

"En de situatie zal voorlopig nog wel even zo blijven. Zowel in Murcia als Almeria heeft het zwaar geregend en wordt er ook voor de komende week nog volop regen verwacht. Producten als ijsbergsla, bloemkool en broccoli kunnen momenteel gewoon niet geoogst worden. Prijzen van ijssla schommelen momenteel dan ook tussen de 8-9 euro", aldus Pieter.

"De aanvoer van de Hollandse kasgroenten is echt nog beperkt en daar had je anders in deze tijd altijd aanbod van. Tegelijkertijd beangstigt me deze situatie ook wel weer een beetje. Je zou er bijna hoogtevrees van krijgen", aldus de handelaar. Ook de transportstakingen zijn nog niet helemaal ten einde. "Sommige transporteurs rijden wel, anderen niet. Met een beetje mazzel komen de auto's erdoor."

Voor meer informatie:
Pieter de Ruiter
4 Fruit Company
Handelsweg 30
2988 DB Ridderkerk
+31 (0)180 641902
pr@4fc.nl       
www.4fruitcompany.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven