Rondje London Produce Show 2022

De London Produce Show (LPS) van dit jaar zag er heel anders uit dan de vorige edities die werden gehouden in het Grosvenor Hotel, in Park Lane, de eerder wat kleinschaligere beurs, dat zich richtte op het presenteren van bedrijven aan de Britse retailers. Het nu grootser opgezette evenement vond plaats in het Londense ExCel in combinatie met het International Food and Drink Event dat IFE, IFE Manufacturing, HRC en PUB22 omvatte.

Bekijk de foto's hier. 

De beurs duurde drie dagen en liep van maandag tot woensdag. Met een volledig seminarprogramma dat plaatsvond tussen de handelsstands. Maandag was er een trage inloop van bezoekers terwijl de tweede dag zeer druk was en het iets rustiger was op de laatste dag, maar al met al trok de beurs een goed publiek gedurende de hele dag.

De reacties van de standhouders, van wie sommigen al sinds het begin op LPS exposeren, waren gemengd: sommigen zeiden dat door de grootschaligheid en de verschillende tentoongestelde sectoren de kwaliteit van de bezoekers teleurstellend was, terwijl anderen zeiden dat het interessant was om te praten met potentiële kopers van kleinere foodservicebedrijven die normaal gesproken niet naar productieshows zouden komen. Sommige van de Europese standhouders zeiden dat, hoewel ze vragen hadden gekregen van deze kleinere kopers, het niet haalbaar zou zijn om aan hen te leveren vanwege het extra papierwerk en de complicaties van Brexit.

Sommige standhouders dachten ook dat de timing en de nabijheid van Fruit Logistica bezoekers zouden hebben kunnen afgeschrikt. Desondanks waren alle aanwezigen blij om collega's uit de sector te zien en bij te praten met klanten na bijna twee jaar zonder evenementen.

Hoewel het druk was in de hallen, was het niet duidelijk hoeveel mensen speciaal voor de beurs waren gekomen, maar er waren er wel een paar die teleurgesteld waren over het gebrek aan stands met AGF-producten.

Jim Prevor, organisator van de show, zei dat het geweldig was om deel uit te maken van de grootste show in de stad en dat chef-koks verse producten gebruiken, maar niet vaak een vakbeurs voor AGF- producten bezoeken. Jim bevestigde dat de London Produce Show volgend jaar weer als onderdeel van de IFE zal plaatsvinden.

Bekijk de foto's hier. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven