"Toevoeging bodemhulpstof past bij tendens richting regeneratieve teelt"

Tholen - Al sinds enkele jaren tendeert de Duitse vollegrondsteelt richting regeneratieve en duurzame landbouw; natuurlijke hulpbronnen worden versterkt in plaats van uitgeput. Het bedrijf Pentagrow heeft voor de Nederlandse glastuinbouw een nieuwe bodemhulpstof genaamd Trillus in het assortiment.

Cor den Hertog: "Trillus verbetert het samenspel van twee gepatenteerde micro-organismen (Pseudomonas fluorescens en Trichoderma harzianum). Het gevolg is een verbeterde voedingsstofefficiëntie en oogst van de grondgebonden teelten zoals chrysanten en biologische tomaten."

"Het bodemmicrobioom bevat massa's organismen waarvan we de meeste met het blote oog helemaal niet kunnen zien," vervolgt Cor. "De meest vertegenwoordigde organismen zijn bacteriën en schimmels. Deze zijn wederom onder te verdelen in talloze ondersoorten en stammen. Deze organismen vervullen verschillende opgaven, zoals bijvoorbeeld de afbraak van organische substanties, het zorgen voor een voedingsstoffenkringloop, of de positieve beïnvloeding van de bodemstructuur."


Bodemhulpstof Trillus®

Inzetpotentieel in de conventionele en biologische teelt
"Door het gebruik van de bodemhulpstof Trillus ondersteunt de teler het bodemleven in de grond met bevorderlijke micro-organismen. Het gevolg hiervan is dat de gewassen toleranter zijn tegen abiotische stress, de ter beschikking staande voedingsstoffen efficiënter opnemen en een hoger oogstpotentieel hebben", vervolgt Cor.

"In de Poolse slateelt wordt het product al sinds circa drie jaar succesvol ingezet. In Duitsland en Nederland focussen we ons aanvankelijk op de aardappel- en uienteelt. We zien echter op den duur ook inzetpotentieel in de sla- of tomatenteelt, niet alleen bij de biologische, maar ook bij de conventionele teelt."

Oplossing voor de toekomstige landbouw
"Met Trillus wordt de bodem weer nieuw leven ingeblazen. De planten krijgen een sterker wortelnetwerk en groeien beter. Dit is een oplossing voor de landbouw van morgen waarvan de bodem, het milieu en ook wij mensen profiteren."

Voor meer informatie:
Pentagrow
+31 (0)82 76 91 17
info@pentakeep.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven