Australisch teeltbedrijf doorstond pandemie en plant nu verdere uitbreiding

"We zijn momenteel een prospectus aan het samenstellen om investeerders aan te trekken. Daarmee kunnen we meer teeltbedrijven bouwen, niet alleen hier in Australië, maar ook in het buitenland. Onze statistieken tonen aan dat we efficiënter kunnen bouwen, telen en opereren dan welke tuinbouwkas dan ook," zegt Tyrone Dickson, medeoprichter van April Sun Farms.

Het concept van April Sun Farms kwam tot stand in 2018. De visie van Darren Nichol en Tyrone Dickson was om het meest duurzame teeltbedrijf te creëren. Ze zagen een gat in de sector en vonden manieren om nieuwe producten aan te bieden.

Binnen in het teeltbedrijf

April Sun Farms is gevestigd in de binnenste buitenwijken van Melbourne, in een loods van 700 m². Het teeltbedrijf heeft 200 m² kweekruimte en een extra 5 m² R&D werkruimte.

Zaal 1 is voor 67% voltooid, en de bedoeling is dat deze tegen het einde van dit jaar klaar is. De irrigatie-installatie voor het teeltbedrijf is zodanig ontworpen, geconstrueerd en gebouwd dat de tweede ruimte kan worden gebruikt. Dit zal de installatie van zaal 2 goedkoper en sneller maken.

Een nieuwe 1000 m² teeltbedrjif
Bovendien is April Sun Farms momenteel ook bezig met het ontwerpen van een superblok met dubbele dichtheid in de overgebleven ruimte van zaal 1, en mogelijk voor de gehele ruimte van zaal 2. Op deze manier kan het teeltbedrijf tussen 600 m² en 1000 m² groot worden. Indien het superblok met dubbele dichtheid succesvol blijkt te zijn, dan zou dit de omvang van het teeltbedrijf vergroten tot 1000 m².

Momenteel teelt April Sun Farms microgreens voor zowel de horeca als de retail. Ze maken gemengde salades voor restaurants en salades voor de retail. Daarnaast teelt het bedrijf aparte rassen van broccoli en rode kool, ook voor de retail. Het teeltbedrijf verbouwt en verkoopt ongeveer 20 kg per vierkante meter per maand aan microgreen salades en microkruidenpotjes. Bovendien telen ze ook basilicum. "Dit product is erg gewild. We kunnen ongeveer 108 basilicum eenheden per m² per maand telen en verkopen," voegt Tyrone toe.

"Ons doel is om voedselzekerheid te bieden aan mensen en plaatsen die zich de betrouwbaarheid of kwaliteit niet kunnen veroorloven of garanderen. Dit willen we bereiken door onderzoek en ontwikkeling, het ontwikkelen van nieuwe oplossingen, systemen en onderdelen. Maar ook door het bouwen en gebruiken van deze teeltbedrijven om de aanvoer van voedsel te vergroten", aldus Tyrone.

Hobbels in de weg
Toch is het geen gemakkelijke weg geweest. "Onze start-up begon in 2018," vertelt Tyrone. "We huurden ons magazijn in juli 2019, en brachten de volgende 4 maanden door met het ontwerpen en ontwikkelen van onze nieuwe faciliteit, inclusief onderdelen die niet beschikbaar waren op de markt."

Het teeltbedrijf was pas een paar weken met de verkoop begonnen, toen er een wereldwijde pandemie uitbrak. Aangezien hun bedrijf werd beschouwd als een pre-start-up, moest April Sun Farms zonder enige hulp van de federale of staatsoverheid het hoofd boven water zien te houden. Bovendien ook nog in de stad die het vaakst werd afgesloten wegens coronamaatregelen. Hierdoor verliepen de teelt en verkoop van April Sun Farms aanvankelijk nogal wisselvallig, maar het team slaagde erin te blijven doorgaan, terwijl het zich volledig bewust was van zijn potentieel. April Sun Farms heeft de hindernissen overwonnen en is er sterk uitgekomen. Momenteel wordt er gewerkt aan plannen om hun visie verder uit te breiden.

Voor meer informatie: 
Tyrone Dickson, mede-oprichter
April Sun Farms
tdickson@dtaust.com.au
www.aprilsunfarms.com.au

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven