Watervoetafdruk komkommerteelt Almería is berekend

Als onderdeel van haar duurzaamheidsstrategie wilde La Unión, een bedrijf uit Almería, de watervoetafdruk van de komkommerteelt in haar kassen in El Ejido kennen.

Een studie die is uitgevoerd in samenwerking met Ecoterrae concludeert dat de blauwe watervoetafdruk, die overeenkomt met de hoeveelheid water die uit boven- of ondergrondse bronnen komt, vorig seizoen 50,558 m³/t bedroeg.

Volgens de studie is de directe consumptie goed voor 60% van het waterverbruik in de komkommerteelt van La Unión. 60,44% van het waterverbruik betrof het teeltproces, 39,54% de opslag en slechts 0,02% het transport.

De groene watervoetafdruk – direct verbruik van regenwater – is onbestaande in de kasteelt.

De grijze watervoetafdruk geeft dan weer de mate van verontreiniging door het productieproces aan. De grijze watervoetafdruk bedroeg 73,101 m³/t, wat de hoeveelheid zoet water is die nodig is om de vervuilende meststoffen op te lossen.

In het gehele seizoen is 112.631,567 m³ water verbruikt. De totale watervoetafdruk van de komkommerteelt van La Unión bedroeg 123,659 m³/t.

Volgens het onderzoek is de watervoetafdruk in 2019/2020 met 38% verminderd ten opzichte van het voorgaande seizoen.

Door de fasen van het productieproces met de grootste impact op de watervoorraden te identificeren heeft La Unión een reeks maatregelen in de praktijk kunnen brengen die bijdragen aan het terugdringen van het waterverbruik.

Zo kunnen intelligente computersystemen het jaarlijkse waterverbruik voor irrigatie met 15% verminderen en kan substraatteelt tot 80% water besparen ten opzichte van traditionele teelmethoden, aangezien het ook recirculatie van drainwater mogelijk maakt.

Bron: financialfood.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven