"Alle handel met Oekraïne is geblokkeerd"

Het Italiaanse Due Erre, gevestigd op de groothandelsmarkt van Padua (Maap), exporteerde veel naar Oekraïne. Door de oorlog is dit tot stilstand gekomen. "Ik heb medelijden met de Oekraïense bevolking, niet zozeer met onze zaak. De oorlog in Oekraïne is een enorme tragedie, met alle gevolgen van dien. Vroeger exporteerden wij flinke hoeveelheden, ook premiumgewassen voor de meer welvarende lagen van de bevolking. Nu vertellen onze importeurs ons dat het land ook financieel geblokkeerd is, dus zelfs als zij dat zouden willen, zouden zij niets kunnen invoeren", zegt mede-eigenaar Romeo Zanotto.

De Maap heeft zich beschikbaar gesteld als knooppunt voor de organisatie van de verzending van humanitaire hulp, zowel voor logistieke platforms als voor een de kantoren van waaruit alles wordt georganiseerd.

"Ons werk in Oost-Europa gaat door zonder grote problemen. Wij blijven bijvoorbeeld exporteren naar Moldavië en Polen. De vervoerskosten zijn gestegen, maar dat is begrijpelijk gezien de stijging van de brandstofprijzen. Maar vervoer is niet de meest zorgwekkende post als het gaat om kostenstijgingen. Wat zwaarder weegt is de verpakking, waarbij de verdubbeling van de kosten een aanzienlijke impact heeft op elke kilogram", zegt Zanotto.

Romeo Zanotto aan het werk bij de stand op de Maap (archiefbeeld)

"Wat ons ook zorgen baart zijn de energiekosten. Momenteel heeft dat nog niet veel invloed op de koeling van de bewaarcellen, omdat de winter net is geëindigd. Ik zie de komende maanden met lede ogen tegemoet, want dan zal de buitentemperatuur flink oplopen en moeten we de temperaturen laag houden in de cellen", besluit Zanotto. 

Voor meer informatie:
Romeo Zanotto
Due Erre
Import Export
Corso Stati Uniti, 50
35129 Padova - Italië
+39 049 8701522
info@due-erre.com 
www.due-erre.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven